Sjuksköterska/distriktssköterska till Esplanadens hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder nu två tillsvidareanställningar och ett vikariat som sjuksköterska/distriktssköterska hos oss här på Esplanadens hälsocentral. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag dagtid, med möjlighet till tjänstgöring på primärvårdsjouren som är förlagd i våra lokaler under kvällar och helger. Tjänsterna är på heltid. För en tillsvidareanställning kan en provanställning bli aktuell.

Som sjuksköterska på vår hälsocentral får du en varierande arbetsvecka med sjukvårdsrådgivning per telefon varvat med patientnära arbete. Vi möter våra patienter via våra olika sjuksköterskeledda mottagningar; där vi vaccinerar, stöttar vid tobaksavvänjning eller livsstilsförändringar, följer upp deras diabetes, astma, inkontinens, hypertoni eller demens, håller i deras planering vid längre sjukskrivningar eller finns där som kontaktperson när de vårdas via hemsjukvården. Vi har även en distriktssköterskemottagning.

Om du har en specialitet eller intresseområde inom vårt uppdrag försöker vi såklart anpassa ditt arbete efter det. Du erbjuds den kompetensutveckling som du och verksamheten behöver.

Vi söker

Dig som är intresserad av människorna du möter och mån om att sätta patienten först. För att trivas med arbetet på en hälsocentral behöver du vara någon som uppskattar det fina i att få följa människor under en livstid. Vi möter våra patienter i stunder av sorg men också i stunder av glädje. Vi lär oss känna dem och de lär sig känna igen oss. Det innebär en trygghet för dem att veta vilken personal de möter när de kommer hit. De känner igen våra röster i telefon och blir ofta glada när de träffar oss, även om det bara är ett kort möte i korridoren.

Här på hälsocentralen får vi se barn växa upp till tonåringar, ungdomar bli vuxna och vuxna som åldras och bli äldre. Föräldrar som kommer hit med sina barn när barnen är små och barn som kommer hit med sina föräldrar när föräldrarna blir gamla. Vi följer helt enkelt våra patienter genom hela livet, i både smått och stort. Är det här ett arbete som du trivs med? Är du en person som känner dig hemma och jobbar som bäst i en verksamhet där du får följa upp patienterna och möta dem igen. Då kanske du är precis den personen vi söker just nu. Ta chansen och skicka in din ansökan hit till oss.

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård och uppskattar särskilt om du tidigare har arbetat inom primärvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Vår arbetsplats

Esplanadens hälsocentral är Västerviks största hälsocentral med en mångfacetterad personal med bred kompetens. Här accepterar vi varandras olikheter och ser dessa som en styrka hos oss som grupp. Vi är måna om att ha en god arbetsmiljö där alla känner sig välkomna och stolta över att vi tillsammans gör vårt bästa för patienterna vi dagligen möter. Vi har förmånen att ha en god bemanning och tillgänglighet. Det bidrar ytterligare till en bra arbetsmiljö. Sjuksköterskegruppen består idag av 12 medarbetare som arbetar självständigt men även samarbetar inom arbetsgruppen och tillsammans med våra andra professioner.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/86

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Antal platser:

3

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-02-11
Upplysning om tjänsten

Katja Fridsta, avdelningschef

0490-867 92
Upplysning om tjänsten

Ingrid Backne Hansson, vårdförbundet

0490-870 00

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 12 februari 2022 Lämna synpunkter på innehållet