Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska/Distriktssköterska Smedby HC/Primärvårdsjouren Kalmar

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Ett meningsfullt och omväxlande arbete där du får möjlighet att vara en del av den framtida utvecklingen i en spännande verksamhet. Vårt uppdrag på Primärvårdsjouren är att bereda patienter med akuta besvär på primärvårdsnivå en god och säker vård. Arbetet är omväxlande och vi möter människor i alla åldrar och i livets alla skeden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är telefonrådgivning och bokningar av patientsamtal som är bedömda av 1177. I arbetsuppgifterna ingår även traditionellt mottagningsarbete med registrering, assistans och omhändertagande av patienter vid olika behandlingar samt provtagningar. På helgerna förekommer även såromläggningar och vi samverkar med vårdgrannar såsom akutmottagningen, barnakuten och kommunens hälso- och sjukvård för att möta våra patienters behov på rätt vårdnivå. På Smedby hälsocentral är det huvudsakliga arbetet telefonrådgivning samt provtagning på labb.

Tjänsten är ett vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning och tillträde sker i januari eller efter överenskommelse. Tjänsten är delad, vilket innebär att du arbetar på Smedby hälsocentral men tjänstgör var 8:e helg på Primärvårdsjouren samt vissa vardagskvällar. Rekrytering sker löpande.

Vi söker

Dig som är leg. sjuksköterska. Specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot distriktssköterska är meriterande. Förutom utbildning ser vi gärna att du har erfarenhet i din yrkesroll.

Den vi söker är flexibel och positiv med ett gott bemötande gentemot såväl kollegor som patienter. God samarbetsförmåga, ansvarskänsla och intresse för att medverka i verksamhetens utveckling är en förutsättning för att trivas hos oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vår arbetsplats

Primärvårdsjouren i Kalmar finns belägen i Stensö hälsocentrals lokaler på vardagskvällar kl. 16-22:30 och helgdagar 8-16:15 eller 15-22:30. På vardagskvällar arbetar vi i team med tjänstgörande jourläkare och en kollega som kan vara sjuksköterska eller undersköterska. Dagtid på helger finns även en extra sjuksköterska i teamet. 

Smedby hälsocentral har 5700 listade patienter som erbjuder stor variation i patientunderlaget. Vi har 8 km till centrala Kalmar och det finns bra cykelväg emellan men även gott om parkering utanför hälsocentralen. Vi är en arbetsgrupp på 30 personer med god stämning och en vilja att samarbeta och göra vårt yttersta för våra patienter. Vi jobbar med att öka samverkan.

Vår arbetsplats kännetecknas av engagemang, stort fokus på patientsäkerhet och en god arbetsmiljö. Hos oss vill vi att alla medarbetare ska känna att det är meningsfullt och utvecklande att gå till jobbet.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/740

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-11
Upplysning om tjänsten

Susanne Brunby

0480-84604

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30