Sjuksköterska/distriktssköterska demens till Mönsterås och Blomstermåla HC

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Är du intresserad av ett givande och spännande arbete som sjuksköterska/distriktssköterska inom demens på Blomstermåla och Mönsterås Hälsocentral? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss. Arbetet innebär bland annat utredning och uppföljning av personer med demenssjukdom samt stöd till anhöriga på båda hälsocentralerna. Samverkan med externa aktörer såsom biståndshandläggare, daglig verksamhet och anhörigstöd förekommer också.

Vi tror på ett långsiktigt och positivt arbete med förbättringar, kvalitet och bemötande som skapar en trivsam miljö för såväl patienter som personal. Detta ger oss en god tillgänglighet och nöjda patienter. Vi står inför framtida utmaningar med nära vård där primärvården får en allt större roll. Trivs du med att utveckla verksamheten och utvecklas själv, kommer du att trivas hos oss. Vi driver ett ständigt utvecklingsarbete, som medarbetare har du därmed möjlighet att påverka ditt arbete och arbetssituation. Du erbjuds regelbundna yrkesträffar. I kombination med det självständiga arbetet kommer du ha ett tätt samarbete med dina övriga kollegor på hälsocentralerna.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med distriktssköterskeexamen och/eller specifik utbildning inom demens. Det är meriterande om du har erfarenhet av äldresjukvård samt arbete med personer med demens. Erfarenhet av journalsystemet Cosmic är meriterande.

Vi ser att du är en självgående och flexibel person, som trivs med att arbeta på flera ställen. Du har mycket god förmåga att arbeta i team samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt. Du har ett gott bemötande till såväl patienter som kollegor och ser till varje enskild patients behov. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag. B-körkort är ett krav för att kunna förflytta sig mellan orterna. 

Vår arbetsplats

Vi sätter patientens hälsa i fokus och strävar efter att vara en kraft för hälsan i länet där vi tillsammans skapar förutsättningarna för ett rikare, tryggare och friskare liv. Det är väl inarbetade hälsocentraler med ett gott arbetsklimat och god kamratskap i arbetsgrupperna. Vi arbetar med primärvårdens hela uppdrag och har mottagningar inom olika specialiteter. Blomstermåla Hälsocentral har cirka 3 600 listade patienter. Mönsterås Hälsocentral har ca. 9000 listade patienter. Vi arbetar teambaserat tillsammans; läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare samt psykologer/kurator. Vi har också ett nära samarbete med den kommunala hälso-och sjukvården. Vi hjälps alla åt med patientens bästa i fokus.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/664

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-30
Upplysning om tjänsten

Anna Vuorijärvi, Verksamhetschef Mönsterås HC

0499-489 39
Upplysning om tjänsten

Per-Eric Ohlsson, Verksamhetschef Blomstermåla HC

0499-205 65
Upplysning om tjänsten

Anne Blomqvist, Vårdförbundet

0499-489 61

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet