Sjuksköterska, vuxenpsykiatrisk heldygnsvård

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

I arbetet som sjuksköterska möter du patienter med varierande behov, allt från kortvariga akuta insatser till mer långsiktiga behandlingar. Du samarbetar med läkare, psykologer, kuratorer och skötare inom vår egen organisation. Samarbete sker också med kommun och socialtjänst.

Du kommer självständigt och tillsammans med teamet arbeta med medicinhantering, psykiatrisk omvårdnad och bedömning, stödjande samtal och dokumentation. Även arbetsuppgifter kopplade till tvångsvård och avgiftning av alkohol och droger ingår i rollen. Vår verksamhet präglas av vetenskap, beprövad erfarenhet, öppenhet och samverkan.

På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsgrupper där patienten tillhör en omvårdnadsgrupp. Skötarna är patienternas kontaktpersoner och som sjuksköterska är du omvårdnadsansvarig för en av grupperna och leder omvårdnadsarbetet.

Vuxenpsykiatrins gemensamma ECT-team i Västervik utgår från avdelning 21 och ansvarar för behandlingar med ECT, rTMS samt Ketamin. Om du har intresse av dessa behandlingsmetoder finns möjlighet att ingå i detta team.

Vi erbjuder stora möjligheter att anpassa arbetstiderna till dina individuella behov och önskemål. Arbetstiden är förlagd dag, kväll, natt samt helg.

I tjänsten erbjuds du kontinuerlig handledning och kompetensutveckling. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har kunskap och intresse för att arbeta inom psykiatrin. Specialistutbildning i psykiatri och/eller erfarenhet av psykiatriskt arbete är meriterande.

Som person är du trygg, självständig och bra på att kommunicera och skapa goda relationer. Du är flexibel i ditt arbetssätt och trivs med ett omväxlande arbete. En god samarbetsförmåga och förmåga att se helheten runt en individ är viktigt i rollen.

Vår arbetsplats

Avdelning 21 är en akut-och behandlingsavdelning. Främst vårdas patienter enligt LPT (Lagen om psykiatrisk tvångsvård) på avdelningen, men även patienter med missbruksproblematik som är i behov av vård och avgiftning vårdas här. Patienter vårdas även på frivilliga grunder. 

Inom vuxenpsykiatri norr och Rättspsykiatrin befinner vi oss i ett mycket spännande och expansivt utvecklingsskede där byggnationen av vårt nya psykiatrihus pågår. Vi beräknas flytta in i våra nya lokaler under våren 2025. Det nya psykiatrihuset förbättrar vårdmiljön samt höjer patientsäkerheten och innebär samtidigt att vi medarbetare får en bättre arbetsmiljö.

Vi kommer under närmaste åren fylla på med många medarbetare och bland annat kommer vi återöppna en av våra rättspsykiatriska vårdavdelningar. Vi erbjuder alla våra nyanställda medarbetare en fördjupad introduktionsutbildning och regelbunden kompetenspåfyllnad.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/509

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-14
Upplysning om tjänsten

Martina Andersson-Stoltz, avdelningschef

0490-86494
Upplysning om tjänsten

Lotta Spårenschöld, Vårdförbundet

0490-87497

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 15 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet