Sjuksköterska till vuxenpsykiatrin/rättspsykiatrin

Psykiatriförvaltningen

Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 21 och 23 inom vuxenpsykiatrin och till avdelning 22 som är en rättspsykiatrisk avdelning.

Vi erbjuder

I rollen som sjuksköterska ingår du i ett team med skötare, kurator, läkare, psykolog och medicinsk sekreterare. Du kommer självständigt och tillsammans med teamet arbeta med läkemedelshantering, psykiatrisk omvårdnad och bedömning, stödjande samtal, telefonrådgivning och dokumentation. Även arbetsuppgifter kopplade till tvångsvård ingår i rollen.

Vi arbetar i omvårdnadsgrupper vilket innebär att patienten tillhör en omvårdnadsgrupp och har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Omvårdnadsarbetet under vårdtiden utförs av skötare som är patientens kontaktperson.

Du kommer att samverka med flera aktörer, bland annat kommunens psykiatri, psykiatrisk rehabilitering och psykiatriska öppenvårdsmottagningar.

Hos oss finns goda möjligheter till fortbildning. Vi erbjuder internutbildningar såsom TERMA-bemötandeutbildning och psyk e-bas. Du erbjuds även kontinuerlig handledning.

Arbetstiden kan vara både dag, kväll, natt samt helg och det finns möjligheter att anpassa tiderna till dina individuella behov och önskemål.

Vi erbjuder förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.

Rollen kräver att du är trygg i dig själv och i din roll samt att du har god samarbetsförmåga. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och kunna ge patienter ett lågaffektivt bemötande.

Du trivs med ett omväxlande arbete, är flexibel i ditt arbetssätt och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi ser gärna att du intresserad av att vidareutbilda dig till psykiatrisjuksköterska om du inte redan har den utbildningen. Det finns möjlighet inom Region Kalmar län att studera vidareutbildningen på deltid med bibehållen lön.

Vår arbetsplats

Avdelning 21 är en akut-och behandlingsavdelning. Främst är det LPT-vård (Lagen om psykiatrisk tvångsvård) som bedrivs på avdelningen, men även patienter med missbruksproblematik som är i behov av vård och avgiftning vårdas här. Patienter vårdas även på frivilliga grunder.

Avdelning 23 är en allmänpsykiatrisk vårdavdelning med patienter som under en period behöver utredas, bedömas och behandlas för allvarliga psykiska problem. Det kan till exempel vara stark ångest, djupa depressioner med suicidrisk, svåra ätstörningar, psykoser eller självskadebeteende.

Avdelning 22 är en rättspsykiatrisk avdelning och är en länsresurs för hela Region Kalmar län. Avdelningen är en sluten intagnings- och behandlingsavdelning med huvuduppdraget att handha personer dömda till rättspsykiatrisk vård, häktade och i mindre omfattning människor dömda till fängelse som av någon psykiatrisk orsak inte kan vistas på anstalt.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/181

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Antal platser:

3

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-16
Upplysning om tjänsten

Anneli Hallgren

0490-863 13
Upplysning om tjänsten

Martina Andersson-Stoltz

0490-864 94
Upplysning om tjänsten

Morgan Johansson

0490-864 58

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 april 2021 Lämna synpunkter på innehållet