Sjuksköterska till Infektionskliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete på infektionsmottagningen. Som sjuksköterska på infektionsmottagningen arbetar du självständigt och har ett varierande arbete varje dag. Erika är sjuksköterska på mottagningen: "Jag har alltid känt att jag vill gå till jobbet och det är en skön känsla. Det är spännande att få möta så många olika människor från olika åldrar till olika kulturer och som alla har olika syften med besöket. Vi möter de som behöver vaccin för utlandssemester, människor med kroniska infektionssjukdomar och personer som tar droger intravenöst och behöver byta sprutor och kanyler. Det gör mitt arbete spännande och intressant och jag får vara med om intressanta möten och samtal."

Du kommer till en sjuksköterskeledd verksamhet där du har egen mottagning, har telefonrådgivning, bemannar sprututbyte och varje dag möter olika människor med olika behov. Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, och medicinska sekreterare. Tjänsten är ett vikariat under 18 månader men stora möjligheter till en tillsvidareanställning efter det. Arbetstiden är förlagd dagtid mån-fre.

Vi söker

Erika och hennes kollegor söker dig som är legitimerad sjuksköterska och jobbat några år, gärna inom infektionssjukvård. "Vi är en mottagning som har ett gott samarbete mellan oss sjuksköterskor och läkare som vi värdesätter. Du ska känna dig trygg i din roll, kunna arbeta självständigt och lägga upp ditt arbete på ett bra sätt. Vår omvärld styr oss vilket gör att du ska ha lätt att ställa om, lära nytt och våga utmana ditt tankesätt. Vi möter patienter i livets olika faser i både med och motgångar så ett närvarande, inlyssnande och pedagogiskt bemötande är något vi värderar högt", säger Erika. 

Du har förmågan att driva dina egna arbetsuppgifter framåt och andas lugnt vid förändringar där möjlighetstänk är första prioritet. Vi vill att du är positiv och tillmötesgående i ditt sätt och alltid sätter patientens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din framtida arbetsplats

Infektionskliniken har ett länsövergripande ansvar för högspecialiserad infektionssjukvård och bedriver såväl öppenvård som slutenvård och behandlar patienter med ett brett spektra av  sjukdomar i alla åldersgrupper. På infektionsmottagningen hanterar vi tuberkulos, immunbristsjukdomar, HIV, Hepatit B och C samt vaccinerar och genomför provtagningar. Vi har även ett välfungerande sprututbyte som startades 2012. 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/563

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-09-11
Upplysning om tjänsten

Laila Holmertz, avd. chef infektionsmottagningen

0480-448497
Upplysning om tjänsten

Annica Boija, Vårdförbundet

0480-84532

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 12 september 2022 Lämna synpunkter på innehållet