Sjuksköterska psykiatriska rehabilitering

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

På psykrehab träffar vi patienter med neuropsykiatrisk problematik och psykosproblematik som är i behov av psykiatrins specialiserade utrednings-, bedömnings- och behandlingsinsatser. Som sjuksköterska kombinerar du dina yrkesspecifika arbetsuppgifter såsom medicinhantering och medicinuppföljning med att arbeta som behandlare. De specialistpsykiatriska behandlingsinsatserna planeras i samverkan med läkare och andra teammedlemmar, och kan ske både individuellt och gruppinriktat. En del av verksamhetens arbete utgörs av patient- och anhörigutbildningar. Du har som sjuksköterska ett nära samarbete med dina sjuksköterskekollegor samt övriga teammedlemmar - läkare, kurator, psykolog, skötare och medicinsk sekreterare. Fysioterapeut och arbetsterapeut finns att tillgå som resurspersoner.

I tjänsten som sjuksköterska på Psykrehab ingår kontinuerlig kompetensutveckling och handledning.

Vi söker

Du är leg. sjuksköterska. Har du vidareutbildning inom psykiatri, grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) och/eller psykiatrisk arbetserfarenhet är det meriterande för tjänsten.

Hos oss finns stora möjligheter att själv planera sin egna arbetsdag och vi värderar förmågan att kunna planera och prioritera effektivt högt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Intervjuer sker löpande.

Vår arbetsplats

Psykiatriska öppenvården i Västervik består av allmän psykiatrisk mottagning med beroendeteam och psykiatrisk rehabiliteringsenhet (psykrehab).

Psykrehab är en specialiserad enhet som utreder och behandlar patienter med neuropsykiatrisk problematik (företrädesvis ADHD och Autismspektrumstörningar) samt patienter med psykossjukdomar. Behandlingsarbetet utgår från en helhetssyn som innebär en förståelse för hur psykiska, fysiska, sociala och existentiella faktorer påverkar den enskildes livssituation.

Öppenvården har tillsammans en omfattande och bred kompetens. Vår ambition och målsättning är att fortsatt hålla en hög kunskapsnivå inom specialistpsykiatrin. Förutom utrednings- och behandlingsinsatser  arbetar vi också med patient- och närståendeutbildningar avseende flera olika psykiatriska diagnoser. Arbetet sker både individuellt och med olika gruppinriktade psykoedukativa behandlingar som ADHD- och asbergerutbildning.
Inom öppenvården ser vi samarbete och helhetssyn mellan våra verksamheter som en naturlig och viktig del i arbetet.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/316

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-20

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Stefan Bohm, avdelningschef

0490-863 16
Upplysning om tjänsten

Cecilia Ljungberg, psykiatrisjuksköterska

0490- 873 71
Upplysning om tjänsten

Annika Jonsson, Vårdförbundet

0490- 862 55

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 21 september 2020 Lämna synpunkter på innehållet