Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Sjuksköterska Oskarshamns sjukhus

Sjuksköterska Oskarshamns sjukhus

Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Vill du arbeta som sjuksköterska på ett av Sveriges bästa mindre sjukhus? Kom till oss i Oskarshamn!
Vi söker engagerade och drivna medarbetare till flera av våra verksamheter. Nedan kommer vi presentera några av de verksamheter där du kan börja resten av din karriär. 

Medicinavdelning 4

Vill du arbeta med internmedicin med inriktning hjärtsjukvård är det här du ska vara!

Avdelning 4 är en avdelning som består av en hjärtintensivvårdsenhet (HIA) med två platser, medicinska observationsavdelningen (MOA) med två platser och en vårdavdelning med tolv platser i direkt anslutning. Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete. Som sjuksköterska deltar du aktivt i det medicinska omhändertagandet av patienten i nära samarbete med läkare och undersköterskor samt övriga yrkeskategorier. Du spelar en självklar roll i patientens vård då du ansvarar för patientens omvårdnad samt utför och följer upp medicinska ordinationer. På vårdavdelningen kommer du ha ansvar för bedömning och uppföljning av patienternas omvårdnadsbehov. Som sjuksköterska på HIA kommer du att möta akut sjuka hjärtpatienter och du kommer att lära dig mycket inom området kardiologi. På avdelningen har vi som anställningsgrund rotationstjänstgöring och individuell schemaläggning. 

Medicinavdelning 5

På Medicinavdelning 5 arbetar vi i team med internmedicinska patienter. Hos oss kommer du få jobba tillsammans med engagerade kollegor och ha goda möjlighet att både utvecklas i din profession och att driva verksamheten framåt. 

Avdelningen har tre huvudinriktningar:

  • En strokesektion där vi vårdar patienter med stroke och traumatiska hjärnskador samt andra neurologiska tillstånd. Här börjar vården från det akuta insjuknandet via rehabilitering tillbaka till en fungerande vardag. Vi följer upp våra resultat i kvalitetsregistret RIKS-Stroke och har under de senaste åren väldigt bra resultat.
  • En palliativ sektion är under utveckling där vi vårdar patienter i livets slut. Här eftersträvas en nära kontakt med samtliga berörda parter, anhöriga och patienten
  • Dessutom finns platser för internmedicinpatienter med skiftande diagnoser såsom KOL, olika svikttillstånd, sepsis och övriga infektioner.

En fjärde inriktning kan komma att bli patienter som drabbats av traumatiska nervskador. Fokus ligger då på rehabiliteringsmedicin och patienterna kommer ha en längre vårdtid än genomsnittet.

Akutmottagningen

Som sjuksköterska på akutmottagningar erbjuder vi en arbetsdag som skiftar i både innehåll och utmaningar där du är en självklar och central del av patientens vård. Du trivs att arbeta i ett högt tempo och här är flexibilitet och samarbete viktigt. Du gör en bedömning utefter triage och hittar rätt vårdnivå för patienten. Det är av vikt att du tycker om att arbeta i team då akuta situationer bygger på ett gott teamarbete och att ni samarbetar inom de olika professionerna.

Ortopedkliniken

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på Ortopedkliniken med placering på vårdavdelningen. Efter att du blivit mer trygg med vår verksamhet kommer det finnas möjlighet att även förlägga en del av arbetstiden på ortopedmottagningen. Vi bedriver elektiv proteskirurgi, främst höft och knäplastiker, på absolut högsta nivå. Vår klinik har under flera år legat bland de bästa i Sverige beträffande patientnöjdhet enligt Nationella patientenkäten. Vi är mycket stolta över våra fina resultat och omdömen från våra patienter.  

Ortopedkliniken är en verksamhet som bygger på tydliga, standardiserade processer och kunnig personal med gott bemötande. Du arbetar i team med undersköterska och har ett tätt samarbete med läkare och sjukgymnaster. Du kommer främst att jobba med pre – och postoperativ omvårdnad. Avdelningen är öppen måndag till fredag och håller stängt alla storhelger samt v 29-32. Att vi håller stängt beror på vår verksamhetsinriktning och patienternas stora inflytande när det gäller val av operationsdatum. 

Vi söker 

  • Dig som är legitimerad sjuksköterska.
  • Dig som har ett positivt förhållningssätt och sätter patientens bästa i fokus.
  • Dig som är ansvarstagande och lyhörd för vårdtagarnas behov.
  • Dig som har ett gott bemötande och känner en självklar respekt för andra människor.

Viktiga personliga egenskaper som vi värdesätter är att kunna arbeta självständigt och vara flexibel, men också ha god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du aktivt deltar i avdelningens verksamhetsutveckling, tar ett eget ansvar och tillsammans med oss arbetar mot våra gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete på vårdavdelning är meriterande men inget krav. Introduktion kommer individanpassas utifrån tidigare erfarenhet.

Vi söker dig som vill arbeta dag, kväll, helg och eventuellt natt.
Om du väljer oss kommer du att komma till ett stimulerande och omväxlande arbete med stort eget ansvar, engagerade kollegor och ett trivsamt arbetsklimat.

Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen in med din ansökan redan idag!

Vår arbetsplats

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/771

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Antal platser:

10

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-01-21
Upplysning om tjänsten

Kotaiba Kholi, avdelningschef avd 4

0491-782857
Upplysning om tjänsten

Tomas Ingesson, avdelningschef avd 5

0491-782485
Upplysning om tjänsten

Therese Kasterman, avdelningschef akutmottagningen

0491-782199
Upplysning om tjänsten

Christina Ottosson, avdelningschef ortopeden

0491-782476
Upplysning om tjänsten

Pia Atle, Vårdförbundet

0480-83288

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30