Sjuksköterska, onkologiska dagvården Kalmar

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Nu söker vi på onkologiska dagvården i Kalmar en sjuksköterska. Hos oss får du ett arbeta att utvecklas i, med anpassning utifrån din kompetens. Vi erbjuder dessutom alla sjuksköterskor ett individuellt introduktionsprogram utifrån den onkologiska vården som stäcker sig över ditt första år. Som regel när du är ny hos oss börjar du som behandlande sjuksköterska. Arbetet innebär att ge antitumoral behandling till cancerpatienter, att stötta, lyssna, ta hand om biverkningar och ge goda råd.

Hos oss består det dagliga arbetet till stor del av att hjälpa patienter i kris. I ditt arbete behöver du involvera hela teamet på kliniken, men du jobbar även självständigt och gör egna bedömningar gällande behandlingar. Balansen mellan självständigt arbete och teamarbete är en viktig del hos oss. Hos patienten är du själv men bakom varje patient finns hela teamet.

För att utvecklas och ta ytterligare kliv i din roll finns stora möjligheter till arbetsuppgifter som samordnare, mottagningssköterska och att sitta i TeleQ. Målsättningen är att alla sjuksköterskor ska kunna vara på alla positioner. Vi kan dessutom erbjuda högskolekurser i onkologisk vård och vi erbjuder regelbundet en arbetsgivarfinansierad utbildning till onkologisjuksköterska

Onkologin är i ständig utveckling och behovet ökar med cirka 10 % årligen. Onkologiska kliniken i Kalmar strävar efter vara en klinik i framkant. Trots att vi storleksmässigt är en mindre klinik tar vi ständigt kliv framåt. Både patienter och studenter lyfter ofta onkologen som ett glatt och trevligt ställe där kliniken drivs framåt genom engagerade och involverade medarbetare.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och sätter patienten i fokus. Meriterande är erfarenhet från patientnära vård särskilt onkologisk vård. För att trivas hos oss måste du se mötet med svårt sjuka patienter som viktigt och drivas av att underlätta och hjälpa patienten. Det är av stor vikt att ha förståelse för att ibland är det inte det stora som behövs utan det kan vara att lösa det lilla bekymret som gör stor nytta. Du bör besitta en förmåga att se i det längre perspektivet och tala med patienter om framtid och vad som händer efter behandling och alltid drivas av att hitta fler insatser för patienten.

Vår arbetsplats

Vår verksamhetsidé är att ge länets invånare högkvalitativ, patientsäker och nära onkologisk vård. Onkologiska kliniken och strålningsfysik är sedan januari 2015 en länsklinik med verksamhet vid Onkologiska dagvården på Västerviks sjukhus samt vid Länssjukhuset i Kalmar. Vi har en mycket välfungerande verksamhet med god ekonomi och det viktigaste av allt -nöjda patienter. Vi har en traditionell organisation i regionen med korta beslutsvägar. Eftersom vi är en liten enhet har vi möjlighet att själva påverka utvecklingen och vårt arbetssätt.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/386

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-08-02

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Askelin, Avdelningschef

0480-410 332
Upplysning om tjänsten

Christina Delborn, Avdelningschef

0480-384 13
Upplysning om tjänsten

Jenny Augustsson, Vårdförbundet

0480-448 596

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 3 augusti 2020 Lämna synpunkter på innehållet