Sjuksköterska, ögonmottagningen, specialistmottagningen

Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Som sjuksköterska på ögonmottagningen erbjuds du ett utvecklande jobb med stort ansvar för mottagningen. Tillsammans med optiker, medicinsk sekreterare och läkare driver ni mottagning som team inom specialiteten ögon.

Du bedriver egen sjuksköterskeledd mottagning och bland annat möter patienter med glaukom och diabetes. I arbetet ingår uppgifter som hantering av inkomna remisser, tidbokning, telefonrådgivning, förbereda patienten inför läkarbesök. Till oss kommer patienterna regelbundet och du har en betydelsefull roll i patientens behandling och uppföljning. Det gör oss till en trygg arbetsplats med god förståelse där vi får ta del av glädjen och betydelsen av vårt jobb. Vi har nära dialog, utbyte och samarbete med ögonkliniken i Västervik.

Arbetstiden är dagtid vardagar med placering på Oskarshamns sjukhus. Vi söker förstärkning till vårt team under en till en början tidsbegränsad period. 

Vi söker

Dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av yrket. Vi söker dig med intresse av, och gärna erfarenhet eller specialistutbildning, inom ögonsjukvård. Du sätter våra ögonpatienter i främsta rummet och gillar att ha mycket på gång.

Vi värdesätter om du har vana från annat eller liknande mottagningsarbete. Förutom yrkeskunnandet söker vi dig som gillar ett högt tempo. Vår tajta mottagning behöver dig som driver på och tar ansvar och ser utvecklingsmöjligheter. Vi söker dig som är nyfiken på något nytt, som kanske vill ta dig an ett nytt område och möta en för dig ny patientgrupp? Eller så är du erfaren av samma eller liknande verksamhet och vill engagera dig och utvecklas ytterligare inom mottagningsarbete.

Vi tillämpar löpande urval och vi ser fram emot att höra ifrån dig, berätta för oss vem du är och varför du skulle passa här.

Vår arbetsplats

Ögonmottagningen är en av fem mottagningar under samma tak som tillsammans bildar specialistmottagningen. Här har vi nära utbyte och stöd hos kollegor inom öron-näsa-hals-, hud-, gyn- och barn-mottagningsverksamhet.

Specialistmottagningen tar emot en bred patientgrupp, allt från nyfödda bebisar till de allra äldsta som på olika sätt behöver specialistbedömning och behandling. Varje vecka bemannas vår mottagning med läkare från Västervik inom respektive område. Tillsammans arbetar medicinska sekreterare, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, audionomer och logopeder i samma lokaler vilket ger ett kollegialt mervärde och kunskapsutbyte. Vi börjar varje dag med morgongympa och byter gärna både erfarenheter och recept med varandra på kafferasten. 

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/497

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningstid:

t.o.m. 2022-02-28

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-06-24
Upplysning om tjänsten

Karolina Höckerfelt verksamhetschef

0491-78 28 42
Upplysning om tjänsten

Susanne Ödlund Vårdförbundet

0491-782009

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 25 juni 2021 Lämna synpunkter på innehållet