Sjuksköterska, Ögonkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi är en välkomnande personalgrupp med öppet klimat. På kliniken är vi ca 60 medarbetare som arbetar tillsammans; ögonläkare, optiker, sjuksköterska, undersköterska, kanslist och medicinsk sekreterare. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag dagtid. Som sjuksköterska på en Ögonmottagning är arbetsuppgifterna omväxlande bestående av mottagningsarbete i team samt eget mottagningsarbete, telefonrådgivning och operationsarbete

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet. Du får gärna ha erfarenhet av mottagningsjobb. Som person är du positiv, flexibel, strukturerad samt har god samarbetsförmåga.

Du behöver även kunna hantera stress samt ha en förmåga att göra snabba prioriteringar med gott omdöme och fatta beslut utifrån patientens bästa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer och tillsättning sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Vår arbetsplats

Kliniken bedriver specialiserad ögonsjukvård för invånare och besökare i länets södra delar samt också högspecialiserad vård i form av kirurgi i ögats bakre segment för länet och även patienter från omgivande regioner.

Förutom en mottagningsenhet, där poliklinisk utredning och behandling av sjukdomar i ögats främre och bakre segment sker, har kliniken också en egen operationsavdelning, där operationer av grå starr, grön starr och förändringar i ögonlock, etc. sker. Våra skelningsoperationer utförs som regel på Centraloperation. Operationer i slutenvård sker framförallt i ögats bakre segment.

De största verksamheterna vid kliniken är diagnostik och behandling av grå och grön starr, diabetesförändringar som laserbehandlas, sjukdomar i ögats gula fläck, ögonsjukdomar hos barn samt operation av näthinneavlossningar och andra sjukdomar i ögats bakre delar.

Kliniken har också en habiliterings/rehabiliteringsenhet i form av syncentralen, som ansvarar för förskrivning och träning av synhjälpmedel, kompensatoriska tekniker samt råd och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat - detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/964

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-11-27
Upplysning om tjänsten

Helén Lindgren, avdelningschef

0480-448016

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 28 november 2022 Lämna synpunkter på innehållet