Sjuksköterska, medicin

Region Kalmar

Vi erbjuder

Västerviks sjukhus fick 2016, 2017 och 2019 utmärkelsen Sveriges bästa mellanstora sjukhus. Vi är bland de bästa i landet när det gäller att förebygga trycksår, har näst minst överbeläggningar och korta väntetider.

Vi på medicinkliniken är extra stolta över att vi tillhör de bättre på hjärtsjukvård, diabetesvård och njursjukvård. Eftersom vi tillhör ett mellanstort sjukhus så har vi en stor bredd på våra patienter. Vi behandlar många olika sjukdomar vilket vi upplever utvecklande och stimulerande. Vi arbetar även med klinikteam inom olika medicinska specialiteter.

Det är viktigt för oss med möjligheter till vidareutveckling inom den egna arbetsplatsen. Vi har högt till tak och en trevlig atmosfär där alla är välkomna och uppskattade för den man är.

På medicinkliniken, avdelning 5, får du ett spännande och stimulerande arbete som sjuksköterska och introduktion under erfaren handledning. Du deltar aktivt i det medicinska omhändertagandet av patienten i nära samarbete med läkare och övriga professioner. Det är viktigt för oss med möjligheter till vidareutveckling inom den egna arbetsplatsen. Vi har högt till tak och en trevlig atmosfär där alla är välkomna och uppskattade för den man är.

Vi vill att du som är nyexaminerad sjuksköterska ska få en bra start hos oss. Därför erbjuder Landstinget i Kalmar län ett introduktionsprogram för att öka tryggheten i övergången från utbildning till kliniskt arbete. I programmet ingår träffar för reflektion, hospitering på andra enheter, en mentor samt gemensamma utbildningstillfällen.

Som sjuksköterska på avdelningen arbetar man dag, kväll och natt. Som nyutexaminerad sjuksköterska förväntas man inte arbeta natt till att börja med. Vi arbetar i genomsnitt varannan helg men har individuell schemaläggning.

Välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande så sök redan idag! Vi ser fram emot att lära känna dig.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga och samtidigt kan arbeta självständigt när arbetet kräver. Är du positiv, flexibel och ansvarstagande kan du vara den vi söker. Vill du dessutom utveckla både verksamheten och dig själv i din egen profession kan avdelning 5 vara platsen för dig. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Medicinavdelning 5 är en allmän internmedicinsk avdelning med 16 vårdplatser. Här ger vi vård och omsorg till multisjuka patienter och patienter som är i behov av utredning. Vanliga undersökningar är skopier, biopsier, blodprovskontroller och röntgenundersökningar. Flertalet patienter är jourfall med skiftande besvär. På avdelningen finns specialister i neurologi, reumatologi, hematologi, lungsjukdomar och internmedicinska sjukdomar. Mottagningar för KOL, sömnapné och diabetes är knutet till avdelningen.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/249

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-09
Upplysning om tjänsten

Emelie Wester

0490-87051
Upplysning om tjänsten

Vårdförbundet

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30