Sjuksköterska kombinationsstjänst - medicinavdelning / lungmottagning

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett omväxlande arbete som sjuksköterska på medicinavdelning 5, på Västerviks sjukhus. I denna roll kombinerar du arbete på vårdavdelning med arbete på lungmottagning, detta ger dig stor dynamik i dina arbetsuppgifter och gör dig ännu bredare inom din kompetens samt stor möjlighet att utvecklas - varje dag.

Du välkomnas till en trevlig arbetsmiljö med tillåtande kultur och en varm atmosfär. Tillsammans utgör vi i våra olika professioner ett skickligt team med hög kompetens som ställer upp, hjälper och stöttar varandra.

Du möter, bedömer, planerar, genomför och utvärderar vård av patienter med infektiösa och lungmedicinska sjukdomstillstånd. Tillsammans med patient och kollegor skapar du en omvårdnadsplan med det individuella vårdbehovet samt utformar förebyggande insatser för att undvika uppkomst av nya symptom och/eller komplikationer. Du arbetar även med provtagningar, assisterar läkare vid ingrepp såsom bronkoskopier och undersökningar samt möter våra patienter via telefon. På lungmottagningen utprovar vi både cpap och bipap maskiner samt ordnar med syrgas i hemmet.

Du erbjuds utbildning där du får kunskap inom andnings- och cancervård samt teknisk erfarenhet av olika andningshjälpmedel. Du får även en god introduktion och möjlighet till hospitering inom olika delar av verksamheten.

Vi finns tillgängliga för våra patienter årets alla dagar, dygnets alla timmar vilket ger dig variation i dina arbetstider de dagar du är på avdelningen. De dagar du är på lungmottagningen, som ligger i anslutning till avdelningen, arbetar du dagtid och planerar din verksamhet i samråd med din kollega på mottagningen.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska. Då vi som arbetar på lungmottagningen är en mindre grupp så är det viktigaste för oss personlig lämplighet, Tidigare erfarenhet av mottagningsarbete för lungmedicin och diabetes är önskvärt men saknar du det så kommer vi självklart att lära dig!

Du är tydlig och kommunikativ, samtidigt som du är lugn och empatisk i ditt förhållningssätt gentemot dina medmänniskor, du har även lätt för att skapa förtroende och trygghet hos dina patienter och kollegor. Du känner dig säker i din roll som sjuksköterska och kan arbeta självständigt, flexibelt och har förmågan att fatta egna beslut när detta krävs samtidigt som du ser samarbete som en självklarhet.

För oss är det viktigt med samhörigheten inom vår arbetsgrupp och vi ser att även du tycker om ett nära samarbete där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Vi ser också att du, liksom vi, är mån om både kvalitet och patientsäkerhet och vill vara med oss i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet.

Vår arbetsplats

Medicinavdelning 5 är en allmän internmedicinsk avdelning med 16 vårdplatser. Här ger vi vård och omsorg till multisjuka patienter och patienter som är i behov av utredning. Vanliga undersökningar är skopier, biopsier, blodprovskontroller och röntgenundersökningar. Flertalet patienter är jourfall med skiftande besvär. På avdelningen finns specialister i neurologi, reumatologi, hematologi, lungsjukdomar och internmedicinska sjukdomar. Mottagningar för KOL, sömnapné och diabetes är knutet till avdelningen.

Några av de vanligaste diagnoserna vi möter vid vår lungmottagning är lungcancer, kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL), lungfibros och sarkoidos. Vi ansvarar även för uppstart och uppföljning av patienter med hemventilatorer och hemrespiratorer.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/392

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-07-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Katja Fridsta, avdelningschef

0490-867 92
Upplysning om tjänsten

Vårdförbundet

0490-860 00

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 15 juli 2020 Lämna synpunkter på innehållet