Sjuksköterska, kirurgkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en fantastisk arbetsplats med stora möjligheter till utbildning och utveckling. Som sjuksköterska på kirurgkliniken erbjuds du ett omväxlande och stimulerande arbete där du får bred kompetens inom kirurgi. Vi är en kunskapsintensiv klinik där arbetet innebär allt från akut omhändertagande till vård i livets slutskede med fokus främst på kirurgi.

Tjänsten är en kombinationstjänst fördelat mellan endoskopienheten och avdelning 8 på kirurgkliniken i Kalmar. Detta kommer att ge dig en helhetsbild av kirurgisk omvårdnad, samt den tekniska vården på endoskopienheten. På kirurgkliniken arbetar ett glatt och professionellt gäng med patienten i fokus. Hos oss kommer du att få ett spännande arbete dag/kväll/helg där ingen dag är den andra lik!

Avdelning 8

Hos oss vårdas pre- och postoperativa patienter inom övre magtarm (ÖGI) och kärl men även patienter med akuta kirurgiska åkommor, trauma och kirurgiskt onkologiska patienter. Vi arbetar i team med flera olika professioner, som sjuksköterska ansvarar du för den kirurgiska omvårdnaden, du leder och fördelar arbetet i teamet samt att verkar för ett positivt klimat på arbetsplatsen. 

Endoskopienheten

Vi utför undersökningar såsom gastroskopier, koloskopier, ERCP och PEG-inläggningar/byten. Undersökningarna är dels diagnostiska men i allt större omfattning även terapeutiska. En del av undersökningarna och behandlingarna sker på operationsavdelning tillsammans med narkospersonal. Arbetet på endoskopin är omväxlande, självständigt och utmanande

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Önskvärt är att du har några års erfarenhet av arbete inom medicinsk och/eller kirurgisk specialitet samt vana av tekniska instrument. För att trivas i rollen krävs att du är en tekniskt intresserad person. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är professionell, effektiv och empatisk. Vidare är det av vikt att du som person har lätt att anpassa dig till olika situationer, är tydlig i din kommunikation, har god samarbetsförmåga men tycker också om att arbeta självständigt. Du har även förmåga att planera, prioritera och strukturera ditt arbete. Vi ser också att du står i linje med vår värdegrund- öppet, engagerat och kunnigt.

Intervjuer och tillsättning sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken bedriver en bred verksamhet indelad på övre respektive nedre bukkirurgi, kärl, bröst, endokrin, urologisk kirurgi samt kirurgisk akutvård. Totalt arbetar drygt 200 personer, varav cirka 90 sjuksköterskor vid kliniken.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/59

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-03-14

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Gabriela Petersson

0480-44 80 40
Upplysning om tjänsten

Susanne Olsson

0480-819 56
Upplysning om tjänsten

Annika Nordström, Vårdförbundet

0480-811 34

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30