Sjuksköterska Diabetes- och endokrinmottagningen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Diabetes- och endokrinmottagningen är en del av Medicinkliniken. Sektionens verksamhet omfattar diabetes och övriga endokrina sjukdomar. Merparten av vården sker polikliniskt, men sektionen är även kopplad till tre vårdplatser på Medicinavdelning 14. I dagsläget arbetar fyra sjuksköterskor på mottagningen och vi behöver nu förstärka teamet med ytterligare en sjuksköterska.

Som sjuksköterska på mottagningen bedriver du självständig mottagningsverksamhet. Mottagningsverksamheten omfattar patienter med diabetes, tyroideasjukdomar, osteoporos men även andra patientgrupper förekommer. Telefonrådgivning är ett viktigt inslag i arbetet. Inom sektionen kommer du att arbeta i team bestående av läkare, kurator, dietist, fotterapeut, undersköterska och medicinsk sekreterare. I rollen som sjuksköterska är du den sammanhållande länken i teamet.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av endokrinologi och/eller diabetes. Vidareutbildning inom diabetes eller endokrinologi är meriterande men inget krav.

Du är van att arbeta självständigt och har förmåga att planera och strukturera ditt arbete.  Ett stort engagemang för patientgruppen är av vikt för att lyckas i uppdraget. Då vi i stor utsträckning arbetar i team är god samarbetsförmåga viktigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Diabetes- och endokrinmottagningen är en del av Medicinkliniken, länssjukhusets största klinik med åtta sektioner. Merparten av vården sker polikliniskt, men sektionen är även kopplad till Medicinavdelning 14. I dagsläget arbetar fem sjuksköterskor, sex läkare, två medicinska fotterapeuter och tre medicinska sekreterare på mottagningen. Verksamheten gränsar till flera andra mottagningar som gör att de finns många kollegor nära. Mottagningsverksamheten bedrivs dagtid måndag till fredag.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1105

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-16
Upplysning om tjänsten

Mats Ringblom, Avdelningschef

0480-44 88 02
Upplysning om tjänsten

Jenny Lindh, Vårdförbundet

0480-817 68

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 17 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet