Sjuksköterska, Beroendemottagningen

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Vi hanterar olika typer av beroende där psykiatrisk samsjuklighet oftast ingår. Du kommer att möta patienter i olika åldrar, livssituationer och med varierad bakgrund och olika behov av stöd och behandling.

Du arbetar i vårt team men kommer även att upprätthålla självständiga kontakter och behandlingsuppföljningar. Du kommer att etablera och ha kontakt med vårdgrannar bland annat frivård, kriminalvård, arbetsförmedling, kommuner och andra samhällsorgan.

En stor del av yrket handlar om att utreda patienter för LARO och samtalsbehandling. Som sjuksköterska ingår även uppgifter av medicinsk behandling.

Våren 2022 flyttar vi in i nya lokaler på sjukhusområdet där specialistpsykiatrins alla verksamheter samlas under ett och samma tak. Där satsar vi på att skapa en modern, välkomnande, patientfokuserad och patientsäker verksamhet med goda förutsättningar för intern och extern samverkan och god arbetsmiljö.

Tjänsten är ett vikariat men goda möjligheter finns till fortsatt anställning inom basenheten.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk vård och vidareutbildning inom psykiatri.  

Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Tillsammans med teamet är du med och bidrar till ett gott arbetsklimat. 

Då du kommer att arbeta med patienter i utsatta situationer krävs att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du värdesätter ett respektfullt bemötande och professionellt förhållningssätt vilket innebär att tydligt agera efter de riktlinjer som finns för verksamheten.

Arbetet kräver att du kan ta egna initiativ, vara flexibel och att du känner dig trygg med att fatta egna beslut. Vi värdesätter också att du kan planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. 

Vår arbetsplats

Psykiatrin i Södra Kalmar län består av en akutmottagning, öppenvård i Kalmar och Nybro, slutenvård med 37 vårdplatser, och tre behandlingsenheter. På kliniken arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, psykoterapeut, medicinska sekreterare med flera.

Vi genomför urval och intervjuer löpande, vänta därför inte för länge med din ansökan.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/620

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-15
Upplysning om tjänsten

Jonas Andersson

0480-811 82
Upplysning om tjänsten

Sara-Lisa Ekedahl

070-751 52 72
Upplysning om tjänsten

Johanna Kappel, Vårdförbundet

070-609 37 57

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet