Sjuksköterska avd 21, vuxenpsykiatrisk heldygnsvård

Region Kalmar

Vi erbjuder

Avdelning 21 är en akut-och behandlingsavdelning inom den psykiatriska heldygnsvården i norra Kalmar län. Främst är det LPT-vård (Lagen om psykiatrisk tvångsvård) som bedrivs på avdelningen, men även patienter med missbruksproblematik som är i behov av vård och avgiftning vårdas här. Patienter vårdas även på frivilliga grunder. Du möter patienter med skiftande diagnoser, tillstånd och behov vilket gör att arbetet blir omväxlande och utvecklande.

Omvårdnadsarbetet leds av sjuksköterskor. Vi arbetar i omvårdnadsgrupper vilket betyder att patienten tillhör en omvårdnadsgrupp. Förutom sjuksköterska tjänstgör även läkare, psykologer, kuratorer och skötare här. Skötaren är patientens kontaktpersoner, och som sjuksköterska är du omvårdnadsansvarig för en av grupperna tillsammans med några av dina kollegor. I övrigt innebär arbetet sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt arbetsuppgifter kopplade till tvångsvård och avgiftning av alkohol och droger. Du kommer samverka med många olika vårdgrannar, både inom sjukvården men också kommun, socialtjänst, och privata aktörer. I arbetet ingår också viss bemanning på vår psykakut. Främst är det skötare som tillsammans med jourlinjen möter patienter men som sjuksköterska blir du involverad i läkemedelshantering, provtagning och vissa bedömningar.

Hos oss finns goda möjligheter för fortbildning! Vi har flertalet internutbildningar såsom TERMA-bemötandeutbildning, psyk e-bas, bemötandeutbildning självskadeproblematik mm. En halv dag avsätts var 6:e vecka för individuell fortbildning. Vi har arbetstider dag, kväll, natt och du har goda möjligheter till att påverka ditt schema.

Vi erbjuder handledning för personalen.

Vi söker

Du är leg. sjuksköterska. Vi ser gärna att du intresserad av att på sikt vidareutbilda dig till psykiatrisjuksköterska, om du inte redan har den vidareutbildningen. Det finns möjlighet inom Region Kalmar län att studera vidareutbildningen på deltid med bibehållen lön.

Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter. Gott samarbete med dina kollegor ser du som en självklarhet och du är klar och tydlig i din kommunikation. Du behöver vara stresstålig och klara av att ge patienter ett lågaffektivt bemötande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Basenheten Vuxenpsykiatri norr/Rättspsykiatrin har ca 200 medarbetare och består av heldygnsvård och rättspsykiatri i Västervik samt öppenvård i Västervik och Vimmerby.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/508

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-12-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Martina Andersson-Stoltz, avdelningschef

0490-864 94
Upplysning om tjänsten

Göran Södergren, sjuksköterska

0490-863 31

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 2 december 2020 Lämna synpunkter på innehållet