Sjuksköterska - Njurenheten

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Är du sjuksköterska och vill vidga dina vyer och arbeta med personcentrerad vård inom flera olika specialiteter är du välkommen till oss. På vårdavdelning 14 finns 18 vårdplatser där njurpatienter är den största gruppen, utöver denna patientkategori vårdas patienter inom reumatologi och diabetes/endokrinologi. I din roll som sjuksköterska är du ansvarig för patientens omvårdnad samt utför och följer upp medicinska ordinationer. Du samarbetar kring patienten tillsammans med kompetenta medarbetare inom olika yrkeskategorier med målsättning att ge en god och säker vård. På njurenheten ingår du i ett team med arbetsglädje och med patienten i fokus. Förutom sjuksköterskor består teamet av läkare, undersköterskor och medicinska sekreterare, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator och dietist.

Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter och möjlighet till bred kompetens i form av intern/externutbildning och rotation inom njurenheten vilket kan innebära arbete på dialys, avdelning eller mottagning. Ett aktivt arbete pågår för att behålla vårt goda samarbete inom njursjukvården vilket är en framgångsfaktor för organisationen. Se filmen om hur det är att arbeta på njurenheten. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Arbetet fordrar såväl självständighet som ansvarskänsla och samarbetsförmåga.  Ett stort engagemang och ständigt lärande gör att du vill vara med och utveckla framtidens njursjukvård.

Vi söker dig som är positiv, flexibel och strukturerad och som har intresse av våra patientgrupper och det är viktigt att du bidrar till ett gott arbetsklimat.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter!

Vår arbetsplats

Njurenheten består av en vårdavdelning, njurmottagning samt dialysenhet. Njurmottagningen behandlar ca 800 patienter främst med diagnoserna njursvikt och njurtransplantation. Dialysenheten har idag drygt hundra patienter som får sin dialysbehandling genom påsdialys eller bloddialys. Många av våra patienter sköter sin behandling själva, så kallad självdialys. Bloddialysen har verksamhet i Kalmar och Oskarshamn.

Är du sjuksköterska och vill vidga dina vyer och arbeta med personcentrerad vård inom flera olika specialiteter är du välkommen till oss.

 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/832

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-11-07
Upplysning om tjänsten

Christina Polhage, Avdelningschef

0480-899 60
Upplysning om tjänsten

Ann-Kristin Olsson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30