Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sjuksköterska dagkirurgi och uppvak

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Här erbjuds du ett omväxlande arbete som allmänsjuksköterska på IVA där du kommer att rotera mellan våra avdelningar på dagkirurgin och uppvaket på Västerviks sjukhus.

På vår dagkirurgi utförs i första hand elektiva operationer som inte kräver inläggning på sjukhus och ingreppen utförs under lokalbedövning, blockader, ryggbedövning eller under narkos. Våra patienter kommer från olika verksamhetsområden inom sjukhuset - gynekologi, obsterik, endokrin, urologi, kirurgi, ortopedi. Vi bedriver inte bara en planerad verksamhet utan hanterar även akuta ärenden. I din roll som sjuksköterska tar du emot våra patienter, ser till att de känner sig trygga, och förbereder dem inför operation tillsammans med dina kollegor.

I anslutning till dagkirurgin ligger uppvakningsavdelningen och här övervakar du våra patienter som opererats och ser till att de får rätt omvårdnad. Du sätter in smärtlindrande åtgärder vid behov, mobiliserar och planerar åtgärder kring patienten samtidigt som du är med och planerar och koordinerar det dagliga arbetet. Operationerna varierar från mindre och enklare ingrepp där patienterna inte kräver lika mycket postoperativt omhändertagande, till större kirurgi som kräver ett avancerat postoperativ omhändertagande. 

Dina arbetstider är förlagda dag/kväll måndag till fredag.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig med några års erfarenhet som legitimerad sjuksköterska, tidigare erfarenhet av intermediärvård och arbete på uppvakningsavdelning ses som meriterande.

En förutsättning för att du ska trivas och passa i rollen som sjuksköterska hos oss är att du är initiativtagande och flexibel då vår dagliga planering snabbt kan förändras efter våra patienter och verksamhetens behov. Du anpassar dig utefter behovet och har förmågan att prioritera dina arbetsuppgifter och fatta snabba beslut när detta krävs.

Du är en person som ser värdet i ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och din positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa och snabbaste vårdkvalitet för våra patienter och vår verksamhet. Vi är en välkomnande arbetsplats som visar omtanke och respekt, såväl för våra patienter som kollegor. Du är serviceinriktad och kommunikativ i ditt förhållningssätt och tycker om att samverka med övriga kliniker och avdelningar på sjukhuset.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

På intensivvårdsavdelningen arbetar c:a 60 personer, fördelade på anestesiologer, specialistsjuksköterskor inom intensivvård och allmänsjuksköterskor, undersköterskor samt en sekreterare. I anslutning till IVA har vi en uppvakningsavdelning och en dagkirurgisk avdelning som idag bemannas av allmänsjuksköterskor och undersköterskor. På IVA vårdas ca 600 patienter per år i alla åldrar med skiftande diagnoser. Alla patienter som vårdats mer än 92 timmar erbjuds att besöka vår Post IVA - mottagning. Vi deltar i traumalarm och akutlarm på sjukhuset. Vi bistår även barnkliniken med ventilatorvård på Neonatalavdelningen.

Trots att vi är det mindre akutsjukhuset har vi de flesta specialiteter representerade hos oss såsom kirurgi, ortopedi, medicin, kvinnoklinik med förlossning, barnklinik med neonatalavdelning, ögon och öron. Infektionskliniken är lokaliserad i Kalmar där vi har ett nära samarbete. Vårt sjukhus styrka är korta och snabba beslutsvägar med personlig kontakt och relation över klinikgränserna. Detta möjliggör att vi kan bedriva vår intensivvård med hög kvalité och goda resultat.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/858

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-11-24
Upplysning om tjänsten

Carina Olsson, Avdelningschef

0490-87362
Upplysning om tjänsten

Helén Sandberg, Avdelningschef

0490-86876
Upplysning om tjänsten

Ulrika Jonsson, Vårdförbundet

0490-87366

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30