Sjukhusfysiker

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete som sjukhusfysiker inom diagnostisk strålningsfysik med huvudsaklig inriktning mot röntgenområdet. Beroende på kompetens och intresse kan även arbete inom nuklearmedicin, isotopterapi och MR vara aktuellt.
Inom röntgenområdet finns flera modaliteter och ett stort antal moderna utrustningar vilket med stöd av erfarna kollegor ger dig en möjlighet att utveckla en bred kompetens inom röntgenteknik och röntgenfysik. Arbetet består av verksamhetsstöd till röntgenverksamheterna avseende strålsäkerhet, optimering av undersökningar, metodutveckling, kvalitetssäkring och undervisning.

Vi söker

Vi söker dig som är, eller inom kort blir, legitimerad sjukhusfysiker. Tidigare erfarenhet av arbete som sjukhusfysiker är meriterande.
Du har lätt att arbeta såväl i grupp som självständigt, och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Tjänsten innebär en nära samverkan med övriga sjukhusfysiker, ingenjörer och klinisk personal varför stor vikt läggs på personlig lämplighet, samarbetsförmåga, servicekänsla samt förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Vår arbetsplats


Medicinsk strålningsfysik är en sektion hörandes till Onkologiska kliniken och strålningsfysik vid Länssjukhuset i Kalmar. Vi består av nio sjukhusfysiker som tillsammans arbetar inom yrkets olika delar. Vi är placerade på Länssjukhuset i Kalmar men ansvarar också för strålningsfysikalisk service vid landstingets övriga två sjukhus i Oskarshamn och Västervik. Arbetet präglas av nära samarbete, korta beslutsvägar och ett ständigt pågående förbättringsarbete där goda idéer uppmuntras och tillvaratas.
Kalmar ligger vackert vid kusten och erbjuder en rik natur med närhet till Öland, många soltimmar och en kulturellt aktiv stad med en anrik historia.
Vi hanterar ansökningar löpande, så sökande uppmanas att inte vänta med sin ansökan.

 Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/730

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-11-29

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Mattias Nickel

0480-44 87 34
Upplysning om tjänsten

Karin Westerberg Fransson, Naturvetarna

0480-81322

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30