Samordnare SMS-livräddare

Regionstab

Vi erbjuder

Som samordnare kommer du driva den administrativa förvaltningen och samordningen i anslutning till systemet. Du hanterar statistisk data i det administrativa gränssnittet, uppdaterar mot HLR-registret, samordnar arbetet med utvärdering och referensgrupp samt fungerar som Region Kalmar läns kontaktperson för tjänsten. Du kommer även att samordna kontakter med samverkansaktörerna räddningstjänst, SOS alarm samt utbildningsaktörer inom HLR.


Vi söker

Vi söker dig som vill vara delaktig i införande och förvaltning av tjänsten SMS-livräddare i Region Kalmar län. Tjänsten SMS-livräddare används idag redan av flera regioner för att rädda liv vid hjärtstopp. System innebär att HLR-utbildade lekmän kallas till hjärtstopp via en app på mobilen.

Du som söker är sjuksköterska med erfarenhet av akutsjukvård och kan strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har erfarenhet av arbete som HLR- instruktör. Du har erfarenhet av registerarbete och har goda datakunskaper inom olika IT-system Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt att du har grundläggande kunskaper om förbättringsarbete.

Ditt engagemang är viktigt och eftersom tjänsten är ny kommer du vara en viktig spelare när det gäller att bygga rutiner och processer utifrån tjänsten. Du är noggrann även under tidspress. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en person som trivs med variation av arbetsuppgifter och som periodvis tycker om att jobba i ett högt tempo och kan anpassa sig efter förändrade förutsättningar. Du förhåller dig till andra på ett öppet och lyssnande sätt för att tillsammans med teamet och kunden finna bästa möjliga lösning. Du bör ha körkort B.

Vår arbetsplats

Region Kalmar län har tre kliniska träningscenter, ett regiongemensamt kliniskt träningscenter (KTC) på Länssjukhuset i Kalmar och två lokala kliniska träningscenter i Oskarshamn respektive Västervik. De kliniska träningscentren erbjuder all vårdpersonal samt studerande vid läkar-, sjuksköterske-, undersköterske-, sjukgymnast- samt arbetsterapeututbildningen en möjlighet att praktiskt öva teoretiskt inhämtade kunskaper inför möten med patienter.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/541

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 25%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-08-22
Upplysning om tjänsten

Marie Petersson, chef KTC

0480-44 53 49

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30