Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Samordnare besöksnäring

Regional utveckling

Vi erbjuder

Har du ett stort intresse för Kalmar läns besöksnäring och dess utveckling? Tycker du om att samordna och driva nätverk? Har du tidigare erfarenhet av att driva utveckling av besöksnäring och trivs med att initiera och genomföra insatser tillsammans med andra aktörer? Region Kalmar län söker nu en samordnare för besöksnäring!

En viktig del i arbetet som samordnare inom besöksnäring är att initiera, planera och samordna olika nätverk, projekt och strategiska frågor inom länets besöksnäring tillsammans med andra aktörer på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Du ansvarar för uppföljning och samordning av länets besöksnäringsstrategi och handlingsplaner i samverkan med länets olika aktörer. Din uppgift är att utifrån länets besöksnäringsstrategi, andra strategier och styrdokument hålla ihop arbetet kring besöksnäring inom förvaltningen och ansvara för sakområdet besöksnäring inom Region Kalmar län. Det innebär även att och att samverka med andra aktörer både inom övriga enheter och förvaltningar. I rollen ingår att ta fram beslutsunderlag till politiken, besvara remisser och utredningar kopplade till besöksnäring samt att hålla presentationer och föredragningar i olika forum. 

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av processledning samt utvecklingsarbete inom besöksnäring och kommunikation på strategisk nivå. Du har även förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Som person är du drivande, kreativ och kommunikativ. Du är van vid att driva frågor självständigt inom ditt område samtidigt som du är en utpräglad lagspelare som trivs med att arbeta i team. Arbetet ställer krav på att du har god förmåga att initiera, bibehålla och utveckla relationer med både interna och externa aktörer. Kontakter sker på såväl nationell som internationell nivå och ett krav är därför att du kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du även kan tyska.

Körkort är ett krav då arbetet innebär resor.

Vår arbetsplats

Den här tjänsten ingår i basenheten Näringsliv och kultur på den regionala utvecklingsförvaltningen. Förutom besöksnäring jobbar enheten med kompetensförsörjning, näringslivsfrågor och kultur. Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är delaktiga i varandras frågor. Tillsammans arbetar vi efter strategin "Varje dag lite bättre".

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor; Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/386

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-04
Upplysning om tjänsten

Sofia Seifarth, basenhetschef

0480-81990
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, DIK

0480-448390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30