Säkerhetsstrateg inriktning allmän säkerhet

Regionstab

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som vill fortsätta din karriär inom säkerhetsområdet en spännande tjänst som Säkerhetsstrateg med inriktning allmän säkerhet. Tjänsten är regionövergripande och placerad inom Regionstab Hållbarhet och säkerhet. Du kommer att ha inflytande över hur arbetet med säkerhetsarbetet utvecklas över tid tillsammans med kollegor som jobbar med bl.a. säkerhetsskydd, civilt försvar, krisberedskap, informationssäkerhet och RSA-och kontinuitethantering.

Du samordnar och utvecklar dokumenthantering och ledningssystem samt bevakar de krav och regelverk som gäller för säkerhetsområdet. En stor del av arbetet innebär att du genomför kunskapshöjande insatser och bygger Region Kalmar läns säkerhetskultur. I din roll agerar du rådgivare och ger stöd gällande allmän säkerhet, säkerhetsskydd, säkerhetsprövning, säkerhetsskyddade upphandlingar, polisanmälningar och ärenden kopplat till hot och våld. I rollen ingår även ansvar som biträdande säkerhetsskyddschef. Du medverkar i projekt och andra säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter samt genomför riskanalyser och interna revisioner. Nätverkande och erfarenhetsutbyte sker i nationella, regionala och lokala nätverk där du representerar Region Kalmar län. Genom omvärldsbevakning, ständiga förbättringar och delaktighet utvecklar vi verksamheten och vår kompetens - varje dag.

Regionstab hållbarhet och säkerhet arbetar i nära samverkan tillsammans med andra nyckelfunktioner i verksamheten som omfattar bl.a. hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, service och IT, för att nämna några.

Vi söker

Du har relevant högskoleutbildning samt några års arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet som av arbetsgivaren bedöms lämplig. Meriterande är kunskap och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter från offentlig sektor.

Vi ser att du har mycket goda kunskaper inom allmän säkerhet och säkerhetsskydd. Som person är du en förebild och står för en god säkerhetskultur. Vidare är du bra på att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du har helikopterperspektiv, tar egna initiativ och är lösnings- och resultatinriktad. Då dina kontaktytor kommer att vara omfattande är det viktigt att du har lätt att kommunicera. Du är engagerad och har förmåga att samarbeta med olika typer av verksamheter samt skapa bra och förtroendefulla relationer. Kunskap inom signalskydd är önskvärt, men inte ett krav.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en öppen person, men väl medveten om vikten av vilken information som kan delas och med vilka mottagare.

Arbetet kan medföra resor i tjänsten och körkort B är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tjänsten är säkerhetsklassad, före anställning genomförs säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vår arbetsplats

Regionstab Hållbarhet och säkerhet är en central stödfunktion som arbetar regionövergripande för en miljömässigt hållbar och säker verksamhet. Vi är tolv medarbetare som driver projekt och stöttar verksamheter i olika frågor inom miljö, hållbarhet, säkerhet, kris och beredskap, informationssäkerhet och ledningssystem.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/46

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-03-03

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Johanna Schelin

0480-44 52 03

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 mars 2021 Lämna synpunkter på innehållet