Säkerhetsstrateg – inriktning säkerhetsskydd

Regionstab

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som vill fortsätta din karriär inom säkerhetsområdet en spännande tjänst som Säkerhetsstrateg och tillika säkerhetsskyddschef. Tjänsten är regionövergripande och på en strategisk nivå placerad inom Regionstab Hållbarhet och säkerhet. Du kommer att ha inflytande över hur arbetet med säkerhetsskydd utvecklas över tid tillsammans med regionens alla verksamheter och kollegor som jobbar med bl.a. allmän säkerhet, civilt försvar, krisberedskap, informationssäkerhet och RSA-och kontinuitethantering.

Du ansvarar för riktlinjer, rutiner gällande säkerhetsskydd samt bevakar de krav och regelverk som gäller för säkerhetsskyddsområdet. En stor del av arbetet innebär att genomföra kunskapshöjande insatser och stödja verksamheter vid uppdateringar av säkerhetsskyddsanalyser samt korrekt analys av verksamhetens skyddsvärden. I din roll agerar du rådgivare och ger stöd gällande säkerhetsprövningar, säkerhetsskyddad information och SUA-upphandlingar m.m. Du medverkar i projekt och andra säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter samt utbildar, genomför riskanalyser och interna revisioner. Nätverkande och erfarenhetsutbyte sker i nationella, regionala och lokala nätverk där du representerar Region Kalmar län. Genom omvärldsbevakning, ständiga förbättringar och delaktighet utvecklar vi verksamheten och vår kompetens - varje dag.

Regionstab hållbarhet och säkerhet arbetar i nära samverkan tillsammans med andra nyckelfunktioner i verksamheten som omfattar bl.a. hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, service och IT, för att nämna några.

Vi söker

Du har relevant högskoleutbildning samt några års arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet som av arbetsgivaren bedöms lämplig. Meriterande är utbildning i säkerhetsskydd och erfarenhet från offentlig sektor.

Som person agerar du förebild och står för en god säkerhetskultur. Vidare är du bra på att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du har helikopterperspektiv, tar egna initiativ och är lösnings- och resultatinriktad. Då dina kontaktytor kommer att vara omfattande är det viktigt att du har lätt för att kommunicera. Du är engagerad och har förmåga att samarbeta med olika typer av verksamheter samt skapa bra och förtroendefulla relationer.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en öppen person, men väl medveten om vikten av vilken information som kan delas och med vilka mottagare.

Arbetet kan medföra resor i tjänsten och körkort B är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tjänsten är säkerhetsklassad, före anställning genomförs säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vår arbetsplats

Regionstab Hållbarhet och säkerhet är en central stödfunktion som arbetar regionövergripande för en miljömässigt hållbar och säker verksamhet. Vi är totalt 15 medarbetare som finns till stöd i olika frågor inom kvalitet, miljö, hållbarhet, säkerhet, kris och beredskap, informationssäkerhet och ledningssystem. Vi har en nära samverkar såväl inom enheten som med andra stabsenheter samt förvaltningar för att tillsammans finna hållbara och säkra lösningar. 

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/195

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-19
Upplysning om tjänsten

Johanna Schelin

0480-445203

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 20 mars 2023 Lämna synpunkter på innehållet