Rektor till Gamleby folkhögskola

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

På Gamleby folkhögskola pågår ett ständigt utvecklingsarbete där du som rektor driver verksamheten med ett professionellt förhållningssätt och en god kommunikativ förmåga. Du får ansvar för verksamhet, ekonomi och personal inom flera yrkesgrupper. Genom att leda, motivera och förse andra med befogenheter som krävs når ni gemensamma mål. Du har ett genuint intresse för att i det dagliga arbetet leda och inspirera dina medarbetare. Tillsammans skapar ni en kreativ och trygg arbetsmiljö där ert gemensamma arbete ska stärka folkhögskolan som utbildningsform. Målet är att du tillsammans med medarbetarna skapar de bästa förutsättningarna för de studerande att lyckas i sina studier. Du kommer även att ingå i bildningschefens ledningsgrupp tillsammans med övriga rektorer.

Vi söker

Vi söker en person som ser ett värde i att värna folkhögskolan som utbildningsform och att arbeta med vuxna människor. Du har en pedagogisk examen och helst erfarenhet av folkhögskola eller kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Det är önskvärt att du har en rektorsutbildning eller ledarskapsutbildning samt erfarenhet av ledarskap. Du har ett helhetsperspektiv på verksamheten med ett demokratiskt synsätt. Du har förmågan att kunna motivera, inspirera och skapa engagemang både för medarbetare och deltagare. Du har också förmågan att lyssna och samarbeta. Du kan delegera och har en stark drivkraft, god uthållighet och flexibilitet. Du har ett samhälls- och kulturintresse och vana att arbeta med omvärldsbevakning i ett brett nätverk.

Du bör ha en uttalad förmåga att externt och internt lyfta fram folkbildningens värden i allmänhet och folkhögskolans betydelse i synnerhet. Till ansökan önskar vi att du delar med dig av din vision för folkbildning i stort och Gamleby folkhögskola i synnerhet. Beskriv dig själv som ledare och chef samt hur du ser på förbättrings- och utvecklingsarbete. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper. B-körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger naturskönt i Gamleby sedan 1969, men skolan är en av Sveriges äldsta från 1876.

Gamleby folkhögskola har en verksamhet som består av allmänna kurser med olika inriktningar, på grund- och gymnasienivå, särskilda kurser inom fotografi, hållbar textil och odling, samt planer för nya kurser inom hållbarhet och omställning. Gamleby folkhögskola har också yrkesutbildningar till fritidsledare, lärarassistent och undersköterska, samt en yrkeshögskoleutbildning till TV-produktionsspecialist. Dessutom har verksamheten kortkurs- och konferensverksamhet samt internat som hyrs ut till deltagare och används för konferensgäster. Vi har cirka 50 medarbetare och cirka 220 deltagare på våra långa kurser.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/318

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-30
Upplysning om tjänsten

Carl Sundbring

0480-840 59
Upplysning om tjänsten

Ola Berg, TCO/LF Folkhögskola

0493-131 00
Upplysning om tjänsten

Maria Pettersson ,TCO/Kommunal

0493-131 00
Upplysning om tjänsten

Birgitta Valterson, TCO/Vision

0493-131 00

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30