Regionsekreterare

Regionstab

Vi erbjuder

Vi söker dig som trivs med administrativa och samordnande arbetsuppgifter, i en spännande och utvecklande roll där du är spindeln i nätet.

Som regionsekreterare på regionstab kansli kommer du att samordna stödet till olika politiska organ inom regionen. Du kommer att medverka som sekreterare i de politiska organen och förbereda olika ärenden. Du planerar, administrerar och genomför sammanträden och hanterar också efterarbetet samt skriver protokoll. Du förbereder olika ärenden, tar fram beslutsunderlag och kvalitetsgranskar handlingar. Tillsammans med övriga medlemmar i teamet för ärendeprocessen ansvarar ni för utveckling och effektivisering av den politiska ärendeprocessen. Du kommer också att ha andra administrativa arbetsuppgifter av stödjande och samordnande karaktär, och kan även delta i kvalificerade utredningar inom olika områden. Arbetet innebär mycket kontakt med politiker, verksamheter och medborgare. Du ger politiker, chefer och övriga medarbetare ett stöd med hög servicegrad och professionellt utförande.

Du har en viktig roll i att påverka och driva utvecklingsarbetet i ärendehanteringssystemet och har också till uppgift att stödja och utbilda användare.

Vi söker

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning t.ex. statsvetenskap alternativt juristexamen eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som regionsekreterare behöver du kunna hantera flera uppgifter parallellt och ibland inom snäva tidsramar. Du har därför mycket god förmåga att organisera arbetsuppgifter på ett systematiskt, effektivt och noggrant sätt. Du är öppen, engagerad och kunnig. Du tar stort eget ansvar i ditt arbete och har förmåga att arbeta strukturerat, tar initiativ och är kvalitetsmedveten. Du har förmågan att se helheten och arbetar bra både självständigt och i grupp. Rollen som regionsekreterare kräver en god samarbetsförmåga och hög grad av flexibilitet. Du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen och har intresse för att ge service och arbeta med utvecklingsfrågor. Du har en god pedagogisk förmåga samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och med liknande arbetsuppgifter från politisk nämnd, styrelse, fullmäktige eller motsvarande. Du är väl förtrogen med de lagar och regelverk som styr offentlig verksamhet, främst kommunallagen, dataskyddsförordningen samt offentlighet- och sekretesslagen. Dina IT-kunskaper är goda vad gäller administrativa system och du ser nyttan med ny teknik. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vår arbetsplats

Regionstab kansli ansvarar för beredningen av ärenden till regionfullmäktige, regionstyrelse, nämnder och beredningar. Vidare finns funktioner som dataskyddsombud, jurister, arkivstrateg, dokumentcontroller, reception, sekreterare och handläggare inom kansliet.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/542

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-08-15
Upplysning om tjänsten

Ann-Sofie Dejke, Kanslidirektör

070-296 80 45

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30