Psykolog/PTP-psykolog till Vimmerby hälsocentral, Psykisk hälsa

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vi behöver nu förstärkning av kompetent psykolog till vår verksamhet. Välkommen att söka en tjänst där du tillsammans med oss arbetar för att erbjuda en vård i framkant till våra invånare!

Vårt mål är att erbjuda hög tillgänglighet och kvalitetssäkrad behandling för patienter, 18 år och äldre med lätt till medelsvår psykisk ohälsa i Region Kalmar län.

Du kommer vara placerad och tillhöra din hälsocentral men även ha en organisatorisk tillhörighet och samverka regionalt. Vi är en del av Vårdval Psykisk hälsa i Region Kalmar län.

I ditt arbete ingår att bedöma och behandla inom området psykisk ohälsa, samt förmedla psykologisk kunskap och samverka med andra yrkesgrupper och verksamheter. Du arbetar nära kollegor på hälsocentralen samt i mindre team med kollegor (psykologer och kuratorer) inom enheten Psykisk hälsa, primärvården. Du får möjlighet arbeta med internetbaserade behandlingar och det finns ett väl fungerande handledningsstöd. Inom vår enhet erbjuder vi ett spektra av terapimetoder och insatser till patienter. Tack vare digitala lösningar och kollegialt samarbete kan vi öka samverkan och matcha patienters behov. Du får också möjlighet att vara en del i vårt arbete med utveckling och implementering av Stegvis vård.

Som stöd i ditt arbete finns möjlighet till kompetensutveckling och handledning. Inom Psykisk hälsa finns också många psykologer och kuratorer för erfarenhetsutbyte. Vi har upparbetade geografiska nätverksgrupper som träffas regelbundet.

Vi erbjuder en god arbetsmiljö med bra anställningsvillkor och möjligheter till
vidareutbildning och utveckling. Vi värnar om din hälsa och erbjuder dig bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att vara med i våra personalklubbar som har ett brett utbud av aktiviteter och arrangemang. Vi strävar också efter att uppfylla särskilda önskemål när det gäller utformning av schema.

Ett introduktionsår för nylegitimerade psykologer är under uppstart och kan bli aktuellt att delta i om du tillhör den gruppen.

Som PTP-psykolog hos oss får du tillgång till ett utvecklande PTP-program med nätverksträffar, seminarier och regelbunden handledning.

Vi söker

Dig som är legitimerad psykolog och intresserad av att arbeta och utveckla vården tillsammans med oss.

För att vara aktuell som PTP-psykolog ska du ha psykologexamen.

Du kan arbeta självständigt utifrån egen planering samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I linje med Nära Vård utvecklar vi vården till att utgå från patientens individuella förutsättningar och behov, och vi söker nu dig som känner att detta skulle vara spännande att vara en del av. Har du KBT-kompetens ser vi detta som meriterande.

Vår arbetsplats

Det finns ett stort nationellt fokus på att stödja arbetet med psykisk ohälsa i samhället. Inom primärvården i Region Kalmar län är satsar vi på att ha en god tillgänglighet och hålla en hög kvalité på insatser för våra patienter.

Du är placerad på Vimmerby hälsocentral och blir en naturlig del i hela arbetslaget med övriga yrkeskategorier.

Vimmerby hälsocentral är den största hälsocentralen i vår region, med cirka 15 500 listade patienter, vilket ger en stor variation i patientunderlaget. Vi är cirka 70 medarbetare som tillsammans arbetar för att ge en trygg och säker vård med hög kvalitet. Hos oss finns flera sjuksköterskeledda mottagningar, ett välutrustat labb som ger goda möjligheter till flera olika typer av analyser och tillgång till primärvårds psykologer och kuratorer. I nära anslutning till hälsocentralen finns en röntgenavdelning samt distriktsrehabilitering, öppen psykiatrisk mottagning och ögonmottagning. Vi arbetar efter vår värdegrund öppet, kunnigt och engagerat.

Vimmerby är en genuin småstad, kommunen har cirka 15 600 invånare. Bygden präglas av Astrid Lindgrens författarskap

Varmt välkommen med din ansökan! Hör av dig till oss om du vill veta mer om oss och tjänsten.

Rekrytering sker löpande.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1152

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning. Fastställd lön för PTP psykologer i Region Kalmar län.

Ansök senast:

2022-02-07
Upplysning om tjänsten

Annika Lundmark, verksamhetschef Psykisk hälsa

0480-818 97
Upplysning om tjänsten

Camilla Ljungdahl, verksamhetschef Vimmerby HC

0492-175 30
Upplysning om tjänsten

Martina Sundberg, Psykologförbundet

0490-879 17

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 8 februari 2022 Lämna synpunkter på innehållet