Psykolog till öppenvårdspsykiatrin

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Arbetet innebär psykologiskt bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete. Du arbetar både självständigt och i team och i nära samarbete med dina psykologkollegor samt övriga teammedlemmar: läkare, kurator, sjuksköterska, skötare och medicinsk sekreterare. Fysioterapeut och arbetsterapeut finns att tillgå som resurspersoner. Naturligtvis ingår också ett samarbete med psykologer inom den övriga öppenvården samt slutenvården. I tjänsten som psykologerna ingår kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Handledning vad gäller både psykoterapi samt psykologutredningar finns att tillgå.

Specialistpsykiatriska öppenvården i Västervik består av:

  • En allmän mottagning för patienter som är i behov av psykiatrins specialiserade bedömnings-, utrednings- och behandlingsinsatser.
  • En mottagning för patienter med neuropsykiatriska störningar samt psykossjukdomar.
  • En beroendeverksamhet.

Vi söker en psykolog till den allmänna mottagningen där det i dag finns tre psykologer och en ptp-psykolog. Tjänsten innebär en primär placering på en mottagning, men i anställningen ingår rörlighet mellan mottagningarna. Inom psykiatrin sker en ständig utveckling och det är viktigt att kunna möta de behov som finns. För att tillgodose behoven har naturligtvis förvaltningen en positiv inställning till att erbjuda kompetenshöjande vidareutbildningar för att ligga i framkant inom området.

Vi söker

Du är leg. psykolog. Meriterande är tidigare erfarenhet av och intresse för allmänpsykiatriskt arbete, både behandling och utredning. Du ska ha ett stort engagemang i ditt arbete och förmåga att se patienten som individ samt dess behov. Du är öppen, nyfiken och flexibel. Nya utmaningar och förändringsarbete ser du som positivt. Vi ser gärna att du är en person som tar egna initiativ och är bra på att arbeta självständigt. Vi arbetar i tvärprofessionella team och förväntar oss att du har en god samarbetsförmåga samt verkar för ett öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vår basenhet består av en öppenvårdsmottagning i Västervik, en öppenvårdsmottagning i Vimmerby samt slutenvårdsavdelningar och rättspsykiatri i Västervik. Öppenvårdspsykiatrin erbjuder utöver specialiserade bedömnings- och utredningsinsatser en stor bredd av behandlingsformer såsom exempelvis kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk terapi, PTSD-behandling, internetbaserad KBT, ACT och DBT. Vi har också olika psykoedukativa patient- och anhöriggrupper som affektskola, bipolärskola och ADHD-skola.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/642

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-08-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Christian Jansson, verksamhetschef

0490-872 57
Upplysning om tjänsten

Pia Pettersson

0490-873 70
Upplysning om tjänsten

Anna Nordström, SACO

0490-864 68

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 september 2020 Lämna synpunkter på innehållet