Psykolog /PTP-psykolog Psykiatrisk öppenvårdsmottagning, Oskarshamn

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Ett spännande och utvecklande tjänsteinnehåll till dig som är psykolog eller PTP-psykolog med intresse för specialistpsykiatri i öppenvård och vill vara med och fortsätta att utveckla vår mottagning i Oskarshamn. Inom öppenvården arbetar alla yrkeskategorier med samtal utifrån specifik kompetensnivå. Vi strävar efter att våra medarbetare skall vara rustade med grundläggande psykoterapiutbildning inom någon terapiform. Det kan vara KBT, PDT eller Familjefokuserad behandling. Vi bedriver även DBT-behandling och har en socialpsykiatrisk verksamhet med grön rehabilitering i nära samverkan med Oskarshamns kommun. Vi har ingen egen slutenvård inom basenheten utan samverkar med Västervik och Kalmar.

Som psykolog förväntas du göra bedömningar, utredningar, samt ha psykoterapeutiska samtal. Förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Du är som psykolog en del av ett tvärprofessionellt team bestående av skötare, sjuksköterska, läkare, kurator, medicinsk sekreterare, arbetsterapeut och specialist läkare. Vi har även psykoterapeut i ett av teamen. I teamet är allas delaktighet lika betydelsefull. Handledning är nödvändigt och samtliga medarbetare har minst en handledare. Vi har flera olika kontrakterade handledare beroende på vilken inriktning du har i din terapi. Vi har psykolog på mottagningen som arbetar både psykodynamiskt samt med KBT- inriktning. Vi ser positivt på vidareutbildning och kurser för att utveckla kompetensen på mottagningen.

Vi söker

Leg psykolog alternativt PTP-psykolog. Meriterande är tidigare erfarenhet av och intresse för allmänpsykiatriskt arbete, både behandling och utredning. Du ska ha ett stort engagemang i ditt arbete och förmåga att se patienten som individ samt dess behov och som en del av sitt sammanhang. Du är öppen, nyfiken och flexibel. Nya utmaningar och förändringsarbete ser du som positivt. Vi ser gärna att du är en person som tar egna initiativ och är bra på att arbeta självständigt. Vi arbetar i tvärprofessionella team och förväntar oss att du har en god samarbetsförmåga samt verkar för ett öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För PTP-psykologer gäller tidsbegränsad anställning 12 månader enligt särskild lag.

Skicka in din ansökan redan nu. Intervjuer och tillsättning sker löpande under ansökningstiden.

Vår arbetsplats

Verksamheten befinner sig i en spännande utvecklingsfas med processer som är viktiga att fullfölja. Förändringsarbeten pågår inom kvalitet och patientsäkerhetsområdet och i november 2019 flyttade vi in i nybyggda lokaler som är utformade för framtidens psykiatri och där du såklart får ett eget rum.
Vi är samlokaliserade med BUP, vilket vi hoppas skall skapa en sömlös vård för patienterna och ger möjlighet till utbyte med psykologkollegor inom deras område.

Vuxenpsykiatri Mitt finns i Oskarshamn och är en basenhet med öppenvård som har drygt 40 medarbetare. Vi är en unik specialistpsykiatrisk mottagning som ligger mitt i länet. Personalgruppen har bred kompetens, en riktigt bra sammanhållning och ett tydligt patientfokus.

Region Kalmar län har ambitionen att vara i framkant när det gäller utvecklingen av länets specialistpsykiatri. De värdebaserade ledorden är öppet, engagerat och kunnigt.

Vill du vara med?

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/166

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Antal platser:

4

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-06-14

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Annika Ohlin, Enhetschef

0491-78 25 77
Upplysning om tjänsten

Birgit Naucler, SACO

0491-78 22 88

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 27 maj 2020 Lämna synpunkter på innehållet