Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Psykolog psykiatriska öppenvården

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Hos oss inom vuxenpsykiatrin i Västervik erbjuds du ett varierat uppdrag med goda möjligheter till fördjupning inom egna intresseområden.

Vår verksamhet består av en öppenvårdsmottagning i Vimmerby, två öppenvårdsmottagningar i Västervik samt psykiatrisk heldygnsvård inklusive rättspsykiatri i Västervik.

Psykologgruppen kompletterar varandra väl genom olika åldrar, bakgrund och intresseområden. Det bidrar till ett mycket givande arbetsklimat där vi både månar om varandra och har patienten i fokus. Psykologerna har väl utarbetad mötesstruktur där hela och delar av gruppen ses regelbundet för erfarenhetsutbyte och kollegial handledning.

Arbetet innebär psykologiskt bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete. Du arbetar både självständigt och tillsammans med dina psykologkollegor och övriga professioner i verksamheten.

Öppenvårdspsykiatrin erbjuder utöver specialiserade bedömnings- och utredningsinsatser en stor bredd av behandlingsformer såsom exempelvis kognitiv beteendeterapi, psykodynamisk terapi, PTSD-behandling, internetbaserad KBT, ACT och DBT. Vi har också olika psykoedukativa patient- och anhöriggrupper som affektskola, bipolärskola och ADHD-skola.

Våra psykologer inom heldygnsvård och rättspsykiatri erbjuder behandling och utredning till patienter under pågående inneliggande vård. Arbetet som psykolog inom heldygnsvård och rättspsykiatri innebär att tillsammans med läkare och övriga teamet planera för och tillgodose patientens behov under pågående vårdtillfälle.

Handledning och vägledning av personal liksom utbildande insatser kan komma att vara aktuellt utifrån egen erfarenhet och kompetens.

I arbetet ingår samarbete med våra vårdgrannar. Vi har väletablerade kontaktvägar och upplever att kommunikation och samarbete fungerar mycket väl.

Vi erbjuder generöst med kompetensutveckling och handledning både externt och internt. Som ny medarbetare hos oss får du god introduktion i verksamheten och stöd via mentorskap.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med ett stort engagemang i ditt arbete och förmåga att se patienten som individ. Du är nyfiken och flexibel i ditt arbetssätt och kan bidra med idéer och drivkraft för att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Då vi värnar teamarbetet är det viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är skicklig på att lyssna och kommunicera och bidrar på så sätt till ett gott arbetsklimat.

Det är viktigt att du är trygg i dig själv och har förmåga att arbeta självständigt med stöd av teamet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av och intresse för allmänpsykiatriskt arbete, både behandling och utredning.

Vi vill att du i din ansökan tydliggör om det finns önskemål om arbete inom öppenvård, heldygnsvård eller kombinerad tjänstgöring. 

Vår arbetsplats

Inom vuxenpsykiatri norr och Rättspsykiatrin befinner vi oss i ett mycket spännande och expansivt utvecklingsskede där byggnationen av vårt nya psykiatrihus pågår. Vi beräknas flytta in i våra nya lokaler under våren 2025. Det nya psykiatrihuset förbättrar vårdmiljön samt höjer patientsäkerheten och innebär samtidigt att vi medarbetare får en bättre arbetsmiljö.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/455

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-04
Upplysning om tjänsten

August Erixon, avdelningschef

0490-86304
Upplysning om tjänsten

Hanna Eriksson, Psykologförbundet

0490-86468

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30