Psykolog Barn- och ungdomshabiliteringen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Hos oss på habiliteringen kan vi erbjuda dig som psykolog ett meningsfullt och stimulerande arbete! Här har du möjlighet att få arbeta med långvariga patientkontakter, utgöra ett stöd för våra patienter och vara med och utveckla vår verksamhet. Vår målgrupp är patienter med varaktiga funktionsnedsättningar såsom intellektuell funktionsnedsättning, autism, rörelsehinder och cerebral pares. 

Du kommer att ha ett varierande arbete hela vägen från nybesök och habiliteringsplaneringar till teammöten, utredningar och behandlingar. En stor del av arbetet består av utredningar och bedömningar. Vi utreder små barn med autismfrågeställning, men gör också kognitiva bedömningar och utredningar med frågeställning intellektuell funktionsnedsättning för patienter i alla åldrar. Din roll som psykolog är ofta stödjande och rådgivande mot patienter, föräldrar eller andra i nätverket. Som psykolog hos oss är du också med och håller i grupp- och utbildningsinsatser riktade både till patienter och föräldrar. Samverkan med vårdgrannar och patientnätverk är en naturlig del av arbetet – allt för att se till att våra patienter får rätt stöd utifrån sina förutsättningar.

Det är en fördel om du har en god pedagogisk förmåga då arbetet inte sällan måste anpassas utifrån patientens nivå. Erfarenhet av AKK (Alternativ kompletterande kommunikation) är en fördel, men det finns också goda möjligheter att lära sig och/eller ta stöd av kollegorna. Ärendena är ofta komplexa, men det erfarna och kompetenta teamet finns alltid där att rådfråga och lära av.

Så här säger Sofia om hur det är att vara psykolog hos oss: "Hos våra patienter finns en stor variation i funktionsnivå och funktionsnedsättning, vilket gör varje ärende unikt! I mer komplicerade ärenden finns det mycket stöd att hämta från det erfarna teamet." 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som har intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller rörelsehinder. Det viktigaste är att du är intresserad av vår målgrupp och vill utvecklas i din profession!

Vår arbetsplats

Habilitering Nord omfattar fem habiliteringsteam och en syncentral med mottagningar i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn. Vi är ca 50 medarbetare och inom habiliteringen arbetar arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare, sjuksköterska, specialpedagog och teamsekreterare. Vi arbetar dagtid med planerad verksamhet. Du erbjuds introduktion utifrån de erfarenheter du har med dig och dina önskemål. Förutom professionsriktade utbildningar erbjuder vi handledning både i teamet och professionen.

Som psykolog kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med andra teamkollegor. Du kommer även ha ett nära samarbete med de andra psykologerna i basenheten för att utvecklas i din roll. I varje habiliteringsteam finns psykolog att tillgå och vi saknar nu psykologresurs i våra barn-och ungdomsteam i Oskarshamn och Västervik. Vi är lyhörda för att matcha dina intresseområden och önskemål mot våra behov. Psykologteamet utgår ifrån Västervik men vi är också öppna för en dialog om vilken mottagningsort du önskar utgå ifrån. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/535

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-09-30
Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson

0491-782620
Upplysning om tjänsten

Wendy Groot

0492-17834
Upplysning om tjänsten

Maria Aldén, Psykologförbundet

0480-83775

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 oktober 2022 Lämna synpunkter på innehållet