Projektledare/digital coach till delprojektet Digitalisering

Regional utveckling

Vi erbjuder

Det här är tjänsten för dig som vill bidra till det demokratiska samhällets utveckling genom att främja digital omställning och minska det digitala utanförskapet. Region Kalmar län bedriver projektet Hållbar regional utveckling som består av fyra olika insatsområden. Ett av områdena är digitalisering dit vi nu söker en projektledare/digital coach. Delprojektet syftar bland annat till att skapa bättre digitala förutsättningar för företag på landsbygden. Tre olika områden med aktiviteter är identifierade i delprojektet vilka är landsbygdskontor, öppna data och ambulerande digital coach.   

Som projektledare kommer du både leda delprojektet digitalisering och utbilda olika målgrupper inom olika digitala tjänster och verktyg. I rollen ingår att ta fram en projektplan med mål och aktiviteter. Du kommer också att undersöka förutsättningar och ta fram en konceptmodell för ett landsbygdskontor i länet. Dessutom kommer du genomföra pilottest för detta samt ta fram förslag på hur vi skapar långsiktighet i lösningen. Inom området Öppna datasamverkan i Kalmar län genomförs en förstudie kring offentlig sektors öppna data. Här förväntas du vara samordnande och länken mellan region, kommuner och leverantör av förstudien. En annan viktig uppgift i delprojektet är att kontinuerligt utvärdera och jobba med kompetensöverföring.

I delprojektet kommer det, förutom dig som projektledare/digital coach, även ingå en digital coach.

Vi söker

Vi söker dig som har en eftergymnasial IKT-utbildning eller pedagogisk utbildning med IT-inriktning alternativt projektledning. Du har erfarenhet av att leda projekt och en vana av att lära ut. Du har erfarenhet av utredningsarbete samt att sammanställa rapporter. Goda kunskaper inom olika digitala verktyg och tjänster är en förutsättning för tjänsten. Likaså ett brinnande intresse för att främja digital omställning och digital delaktighet i samhället.

Som person är du öppen, positiv och strukturerad. Du är van att arbeta i samverkan med andra aktörer och har lätt för att knyta kontakter. Du har en god analysförmåga och du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du har en pedagogisk förmåga och kan beskriva svåra samband på ett begripligt sätt.

B-körkort är ett krav.

Uppdraget är 12 månader med en eventuell möjlighet till förlängning. 

Vår arbetsplats

Basenheten Hållbar samhällsplanerings arbete går ut på att se till att vi i vårt län tar ett helhetsgrepp i planeringen av vårt framtida samhälle. Det handlar både om resvägar och transporter, men lika mycket om hur vi bygger hållbart och effektivt och gör vårt län attraktiv att leva i. Det innebär att vi också arbetar med områden som folkhälsa och digitalisering. Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är delaktiga i varandras frågor. Tillsammans arbetar vi efter strategin ”Varje dag lite bättre”.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/814

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-28

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Magnus Garp

0480-44 87 91
Upplysning om tjänsten

Anna Soltorp

0480-842 60
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, DIK

0480-448 390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 januari 2021 Lämna synpunkter på innehållet