Projektledare samsjuklighet

Regionstab

Vi erbjuder

Är du intresserad av att driva utvecklingen av Region Kalmar läns arbete för invånare med missbruk och beroende och annan psykiatrisk diagnos (samsjuklighet)? Då ska du söka denna tjänst!

Du kommer att arbeta strategiskt och operativt. Dina arbetsuppgifter kommer framför allt vara att leda utvecklingsarbete utifrån del-och slutbetänkandet - för en mer personcentrerad och nära vård och omsorg för våra invånare. Initialt kommer du kartlägga befintliga uppdrag, rutiner och flöden enligt del-och slutbetänkandets förslag. Du kommer att planera och driva arbetet i enlighet med regionens strukturer och projektmodell. 

Du kommer leda en arbetsgrupp bestående av sakkunniga från regionens olika förvaltningar. Du kommer även arbeta nära samordnare för omställningen till en nära vård samt utvecklingsledare för psykisk hälsa/missbruk. Du kommer arbeta nära styrgruppen bestående av planeringsdirektör, psykiatridirektör och primärvårdsdirektör. I nästa steg kommer du samverka med Kalmar läns samverkansstruktur mellan region, socialtjänst och skola: Länsgemensam ledning i samverkan. I detta forum tas nästa steg i det gemensamma arbetet att göra omställningen för målgruppen mellan region och länets kommuner.

Vi söker

Vi söker dig som har ett stort intresse för att utveckla vård-och omsorg för länets invånare. I synnerhet de med stora och komplexa behov. Du ska vara motiverad av att vilja förändra och förbättra regionens arbete med målgruppen. Du ska ha en universitets-eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget, samt ha erfarenhet av projektledning. Sakkunskap om hälso-och sjukvårdens organisation och struktur är ett grundläggande krav.

Tjänsten kräver att du är strukturerad och har vana av att planera och driva ditt arbete självständigt. Du ska ha systemkunskap kring regionens och kommunernas ansvarsområden. Du behöver kunna formulera dig pedagogiskt i tal och skrift och föredra delar av ditt arbete inför grupp. Du behöver också kunna samverka, visa på god samarbetsförmåga samt ha viljan att utvecklas och utveckla verksamheten.

Vår arbetsplats

Region Kalmar län arbetar för att ständigt förbättra verksamheternas kvalitet. Det gör vi genom strategin ”varje dag lite bättre – kraften hos många”. Strategin bygger på kraften i allas engagemang och insatser där både de små förbättringarna och de större kliven är betydelsefulla. Fokus i förbättringsarbetet är alltid att öka värdet för dem vi är till för.

Regionstab samordning hälso- och sjukvård jobbar bland annat med regionsjukvård, kommunsamverkan, läkemedel, rehabilitering och sjukskrivning, patientavgifter, hälsoval, kunskapsstyrning, integration och utredningsverksamhet. 

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/642

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

t.o.m. 2025-12-31

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-19
Upplysning om tjänsten

Sofia Hartz, Planeringsdirektör

0480-84160
Upplysning om tjänsten

Andreas Delphin, Samordnare

0480-89926

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30