Projektledare Anhöriga till äldre personer

Region Kalmar

Vi erbjuder

Då anhörigområdet är ett relativt nytt kunskapsområde erbjuder vi dig många möjligheter att bidra med din kompetens, kreativitet och nyskapande för att utveckla och införa stöd till anhöriga till äldre personer. Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) är en nätverksorganisation och mötesplats för beslutsfattare, personal, anhöriga, brukare och forskare. Vi fungerar som en länk mellan forskning och praktik. Tillsammans utvecklar vi metoder och verktyg för stöd till anhöriga och stödjer införandet och utvecklingen av anhörigstöd. Vi sammanställer kunskap och följer vad som sker inom området nationellt och internationellt.

Du kommer att ge stöd till kommuner, regioner och enskilda utförare för utveckling och implementering av stöd till anhöriga till äldre personer, såväl anhöriga i yrkesverksam ålder som äldre anhöriga. Hos oss finns också möjlighet till deltagande i forskning, utveckling och personlig kompetensutveckling inom området. Nka erbjuder också internationellt arbete, då det i Nka:s uppdrag ingår att vara en samordnande nationell kontaktpunkt för anhörigfrågor.

Vi söker

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom socialt arbete, vårdvetenskap, hälsovetenskap, pedagogik eller motsvarande och har erfarenhet att arbeta med anhöriga och äldre. Du ska ha god kommunikationsförmåga och kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du ska kunna samverka och stödja utvecklingsarbete på lokal, regional och nationell nivå och arrangera och medverka i att koordinera nätverksmöte, seminararier och konferenser.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av projektledning och arbete med stöd till anhöriga till äldre personer. Som person har du en stark egen drivkraft som gör det möjligt för dig att självständigt analysera, prioritera och samordna dina insatser. Du tar ansvar för ditt arbete och är flexibel. För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare som tillsammans med andra jobbar för att nå gemensamt uppsatta mål. 

Vår arbetsplats

Nka arbetar nationellt med anhörigfrågor på uppdrag av Socialstyrelsen och fungerar som ett nationellt expertstöd till kommuner, regioner och enskilda utförare. Nka:s verksamhetsområde omfattar alla anhöriga oberoende av den närstående personens ålder, sjukdom, diagnos eller funktionsnedsättning och då arbetet sker på nationell nivå innebär det en del resor. Arbetet förutsätter att du har körkort. Nka är lokaliserat inom utvecklingsenheten för lärande och förnyelse vid Landstingsdirektörens stab, Region Kalmar län och har kontor i Kalmar, Stockholm och Borås.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/116

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid 50 - 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-10

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Hans Lennart Magnusson

070-630 23 21

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 februari 2020 Lämna synpunkter på innehållet