Patientsäkerhetssamordnare

Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Som patientsäkerhetssamordnare är du strategiskt drivande i patientsäkerhetsarbetet på sjukhuset tillsammans med chefläkare. I rollen förväntas du planera, genomföra och utvärdera olika förändrings- och utvecklingsarbeten kopplade till patientsäkerhet. Som patientsäkerhetssamordnare ingår du i Ledningsstaben vid sjukhuset och rapporterar direkt till sjukhuschef. Du medverkar till den verksamhetsnära utvecklingen genom att vara närvarande och se det dagliga arbetet i verksamheten. Du samarbetar med chefläkaren vid utredning, utbildning, sammanställning och återkoppling av avvikelser i verksamheten. Du är sjukhusövergripande samordnare av avvikelser inrapporterade i vårt avvikelsesystem (LISA). Vi arbetar även med markörbaserad journalgranskning

Du ingår i analysgruppen för kommunal samverkan som regleras genom lagen om samverkan. Du bär även ansvar för att omvärldsbevaka och informera om nya utvecklingsområden som kan vara till gagn för verksamheten.

Vi söker

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård och som har tidigare erfarenhet av patientsäkerhetsarbete. Du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift, samt god datorvana med erfarenhet av Officepaketet. Om du är utbildad i metoder för riskanalys och händelseanalys ser vi detta som meriterande.

Som person är du ansvarstagande och har lätt för att samarbeta med andra människor. Vi ser även att du har god analytisk förmåga och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Då du kommer att vara ute i verksamheterna i olika mötes- och utbildningssammanhang är det viktigt att du är bekväm med att tala inför grupp, har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga och fokuserar på gott bemötande. Vidare ser vi gärna att du har förmåga att se helheter och är van att arbeta både självständigt och i grupp. Då arbetet är mycket flexibelt och skiftande ställer detta höga krav på din förmåga att planera och organisera ditt arbete självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Ledningsstabens huvuduppgift är att ge stöd och service till basenheterna. Vi  lämnar uppgifter till bland annat Regionen centralt, lokala, regionala och centrala myndigheter samt media. Vi har ett stort ansvar att ge underlag till beslut och att medverka till genomförandet av de beslut som tas av sjukhusledningarna.

Arbetsområdena utgörs av personal-, ekonomi-, utvecklings- och utredningsfrågor.

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/530

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-27

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Christer Svensson, Sjukhuschef

072-201 58 67
Upplysning om tjänsten

Mia Nilsson, HR-chef

0490-863 54

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30