Patientsäkerhetssamordnare

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

I rollen som patientsäkerhetssamordnare på Länssjukhuset i Kalmar är du en resurs och stödjer verksamheterna i patientsäkerhetsarbetet, både lokalt, inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen och regionalt. I ditt arbete ingår planering, genomförande och utvärdering av olika förändrings och utvecklingsarbeten. Vid övergripande analyser agerar du analysledare. Du förväntas hålla i utbildningar kopplat till ökad patientsäkerhet som till exempel händelseanalyser, riskanalyser och avvikelsehantering.

Du har nära samverkan med såväl sjukhuschef, chefläkare som sjukhusets ledningsgrupp och stab. Organisatoriskt är sjukhuschefen din närmaste chef. Tillsammans med chefläkaren är du strategiskt drivande i frågor som rör patientsäkerhetsarbetet. Det finns stora möjligheter att utforma ditt eget arbetssätt.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård. Har du tidigare arbetat med patientsäkerhetsarbete är det meriterande, likaså om du har klinisk erfarenhet av att arbeta i patientjournaler. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda och driva utvecklingsarbeten. Det är en fördel om du har lokal kännedom om sjukhuset.

Som person är du ansvarstagande, uthållig och självgående. Du en trygg person med stor integritet som tar initiativ och är bra på att skapa goda relationer. Det är även viktigt att du är nyfiken och lösningsorienterad i utvecklings- och förändringsprocesser samt samarbetar för att uppnå gemensamma mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Sjukhusadministrationen är administrativt stöd för verksamheterna på länssjukhuset och Diagnostiskt centrum. Hos oss arbetar verksamhetsutvecklare, sjukhuskoordinator, sjukhusstrateg, samordnare, chefläkare, bemanningsstrateg, HR-konsulter, HR-assistenter, controllrar och sekreterare. Enheten arbetar i aktivitetsbaserade kontorslandskap.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/612

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-15
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, sjukhuschef

0480-44 82 10
Upplysning om tjänsten

Gunhild Nordesjö Haglund, chefläkare

0480-44 53 97

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30