Patientnämndshandläggare

Regionstab

Vi erbjuder

Som handläggare hos oss arbetar du med enskilda patientärenden, har kontakt med patienter, närstående och personal i olika funktioner samt chefer för olika verksamheter. I rollen som handläggare har du en rådgivande funktion. Du ger bland annat information om rättigheter i sjukvården, tandvården, hälso- och sjukvårdens regelverk och organisation samt annan relevant information om Region Kalmars riktlinjer. Du kommer även återföra patienternas synpunkter till olika nivåer inom vården. En stor del av arbetet består av kontakter i telefon och ibland via personliga möten. I arbetet ingår även att ge information till olika intressegrupper, hälso- och sjukvårdspersonal, allmänhet och att ha kontakt med olika myndigheter. Patientnämnden rekryterar, utbildar och utser stödpersoner åt patienter som är föremål för tvångsvård. Eftersom det i patientnämndens uppdrag också ingår att bidra till kvalitetsutveckling och hög patientsäkerhet i vården läggs allt större fokus på att analysera inkomna ärenden och skriva rapporter till olika mottagare i regionen.

Vi söker

Du har relevant högskole-/universitetsutbildning gärna inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har erfarenhet av och kunskap om hälso- och sjukvårdens innehåll och organisation. Vidare har du goda datorkunskaper samt erfarenhet av analysarbete och av att skriva rapporter. Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av ett hälso- och sjukvårdsrelaterat arbete och erfarenhet av rapportskrivning och analysarbete. Du behöver goda administrativa kunskaper.

Som person är du serviceinriktad, genuint intresserad av att hjälpa människor och ser problemlösning som en positiv utmaning. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har god förmåga att strukturera och organisera arbetet, ett gott omdöme, god självkännedom samt är stabil och trygg i dig själv. Då tjänsten innebär många kontakter med människor vill vi att du har god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt. Du är saklig, empatisk och visar respekt för andras åsikter och kulturella olikheter.

Vår arbetsplats

Patientnämnden är en fristående och opartisk instans inom Regionen. Våra verksamhetsområden omfattar Regionens hälso- och sjukvård, tandvård och den sjukvård som bedrivs av länets kommuner och privata vårdgivare med vårdavtal.
Patientnämndens huvudsakliga uppdrag är att utifrån synpunkter och klagomål stödja och hjälpa enskilda patienter inom hälso- och sjukvård samt genom analys, rapportering och återföring av ärenden bidra till kvalitetsutveckling och hög patientsäkerhet i regionen och länets kommuner. Till nämndens uppdrag ingår också att ansvara för stödpersonsverksamhet.

Patientnämnden är organiserad under region Kalmar läns kanslienhet och tjänsten innebär att handläggare från patientnämnden, tidsbegränsat, kan behöva hjälpa till på kanslienheten.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/691

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-24
Upplysning om tjänsten

Urban Oskarsson

0480-848 58

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30