Överläkare/Specialistläkare - Hudkliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Välkommen till Hudkliniken på Västerviks sjukhus, vi söker en ny specialistkollega!

Möjlighet att jobba deltid finns !

Verksamheten är framförallt inriktad mot öppenvård men du kommer även att arbeta som konsult mot övriga kliniker på sjukhuset. Vi är det mindre sjukhuset som har bra samarbete och korta beslutsvägar mellan olika specialiteter. Vi har ett bra och nära samarbete med hudkliniken inom regionens olika delar Kalmar, Västervik, Jönköping och Linköping. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet genom att följa ny teknologi och nya behandlingsmetoder. Då det gäller hudtumörer har vi ett nära samarbete med kirurgkliniken, öronkliniken och patologen.

Multimediaremisser har bidragit till ett ökat samarbete med primärvården.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden som Överläkare kommer att omfatta mottagningsarbete inom allmän dermatologi och venereologi.

De behandlingsmetoder vi bland annat erbjuder är:

- Badbehandling
- Ljusbehandling
- PDT
- Bucky
- Sårvård
- Hyperhidrosbehandling
- Epicutantester

-STI-mottagning

Teamet du kommer att bli en del av består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Du möts av en välkomnande kultur och ett öppet arbetsklimat där vi alla värnar om varandra och verksamhetens bästa. Vår tro är att alla medarbetare är specialister inom sina professioner och trivs med att arbeta på toppen av sina kompetenser. Då verksamheten utbildar ST-läkare och tar emot randande läkare och studenter kommer arbetet innebära utbildningsmoment exempelvis genom handledning.

Vi erbjuder dig frihet under ansvar och stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete. Vi tror på utveckling av våra medarbetare och hos oss ges du möjlighet till fortbildning. Vi hoppas du vill vara med och vidareutveckla vår verksamhet.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare inom dermatologi och venerologi med behörighet att verka inom svensk sjukvård

Du har goda yrkeskunskaper, är trygg i din profession och har alltid patienten i fokus. Vi lägger stor vikt vid god förmåga att arbeta i team för att nå våra gemensamma mål. Därutöver ser vi din kommunikationsförmåga och vilja till att utveckla både dig själv och verksamheten som förutsättningar för att trivas hos oss. Vi ser att du, liksom vi är öppen och prestigelös i ditt förhållningssätt och delar med dig av dina kunskaper för att föra verksamheten framåt.

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Hudkliniken är en specialistklinik som bedriver verksamhet i Västervik och Oskarshamn. Kliniken består av hudmottagning och STI-mottagning. Hudmottagningen i Oskarshamn tillhör Specialistenheten och bemannas av läkare från Västervik ca 2ggr/mån.

På hudkliniken bedrivs diagnostik och behandling av sjukdomar som ger symtom i huden samt av de sjukdomar som innefattas i begreppet STI. 

I dagsläget är vi 2 hudspecialister och 2 ST-läkare under utbildning, 4 sjuksköterskor, 3 undersköterskor och 2 medicinska sekreterare.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/442

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-07-11
Upplysning om tjänsten

Åsa Andersson, Verksamhetschef

0490-867 87
Upplysning om tjänsten

Claudia Bamberg, Läkarförbundet

0490-86444

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 25 juni 2021 Lämna synpunkter på innehållet