Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Mödrahälsovårdsöverläkare

Mödrahälsovårdsöverläkare

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du nyfiken på att ta dig an ett nytt uppdrag som överläkare inom mödrahälsovården i vackra Västervik? Just nu finns en möjlighet för dig som vill ha det medicinska ledningsansvaret och är intresserad av den framtida utvecklingen av mödrahälsovården i norra Kalmar län. Uppdraget sker i samverkan med vår verksamhetschef och våra avdelningschefer, uppdraget är på heltid, fördelat på både på kvinnokliniken och mödrahälsovården i norra länsdelen, det omfattar jour eller beredskap beroende på din kompetens. Vi är organiserade tillsammans med kvinnokliniken, läkarstaben består av femton personer, verksamheten spänner över sedvanlig mödrahälsovård, ultraljudsverksamhet, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovskontroll. Vi arbetar även förebyggande med livsstilsfrågor, projekt för utrotning av cervix-cancer samt psykosocial ohälsa. Mödrahälsovården består av fem olika familjecentraler placerade i Västervik, Gamleby, Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn. Vi är omkring trettio medarbetare som består av kompetenta barnmorskor, undersköterskor, medicinsk sekreterare samt hälsokoordinator. 

Vi söker

Vill du driva och utveckla vår verksamhet tillsammans med oss är du den vi söker. Du är legitimerad läkare, specialist i obstetrik och gynekologi, har du dessutom tidigare arbetat som mödrahälsovårdsöverläkare är det meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha kännedom om utformning av vårdprogram, arbetsbeskrivningar samt kunskaper inom verksamhetsuppföljning. Obstetrix och Cosmic är våra journalsystem. Som person är du initiativtagande och självgående med god samarbetsförmåga samtidigt som du är relationsskapande. Du behöver du också vara tydlig i din kommunikation, strukturerad och ha utvecklade ledaregenskaper samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift, körkort är önskvärt men inget krav. Varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken i Västervik och Mödrahälsovården i norra Kalmar län verkar genom att bedriva en välfungerande hälso- och sjukvård inom kvinnosjukvård, mödrahälsovård och förlossning. Kliniken omfattar gynekologisk mottagning med dagvård samt operations- och förlossningsavdelning. Vårdavdelning omfattar BB och gynekologisk slutenvård med femton  platser. Våra styrkor beskrivs i form av lojalitet och flexibilitet med stort lösningsfokus. Vi har roligt tillsammans och är stolta och upplever arbetet som både utvecklande och meningsfullt. 
"Hos oss är vi omtänksamma om varandra och fokuserar på patientens och dess anhörigas bästa!"

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/295

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-05-31
Upplysning om tjänsten

Michael Algovik, basenhetschef

0490-86475
Upplysning om tjänsten

Moa Bodlund Odensten, Läkarföreningen

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30