Ortoptist Ögonkliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett självständigt och givande arbete som ortoptist hos oss på Ögonkliniken, Västerviks sjukhus.

Du välkomnas till en genuin arbetsplats där vi samlat många kompetenser under ett tak, vilket ger dig förmånen att utbyta erfarenheter med kollegor och utvecklas såväl i din profession, som att bidra till utvecklingen av vår verksamhet. Tillsammans skapar vi en välplanerad mottagning med gott arbetsklimat och engagemang med patientens bästa i fokus.

I ditt arbete kommer du att arbeta med diagnos och behandling av såväl barn som vuxna med synnedsättning samt synutveckling hos barn. Detta inkluderar förskrivning av glasögon, lappbehandling och skelningskontroll. Hjälp vid dubbelseende hos vuxna med utprovning och förskrivning av prismaglasögon. Förundersökning inför skelningsoperationer. Synrelaterade besvär vid exempelvis läsning och datorarbete. Undersökningar och hjälp vid övriga ögonmotorikstörningar.

Dina arbetstider är förlagda måndag till fredag, dagtid.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad ortoptist, gärna med några års erfarenhet.

Som person är du positiv, serviceinriktad och flexibel där du värnar om att ge god omvårdnad, gott bemötande och att hålla en hög kvalité i patientarbetet. Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl kollegor som patienter och övriga samarbetspartners.

Du är trygg i dig själv och din profession där du är självgående i att noggrant strukturera och planera ditt arbete. Även om arbetet till viss del är självständigt så ser du samarbete som en självklarhet och värdesätter samarbetet i vårt team och utbytandet av kunskap. Du är engagerad och brinner för vårt verksamhetsområde och har viljan att tillsammans med oss skapa de bästa resultaten för våra patienter och att vara med i den fortsatta utvecklingen av vår klinik.

Vår arbetsplats

Ögonkliniken i Västervik ger specialiserad ögonsjukvård till invånarna i norra Kalmar län.

Kliniken består av ögonmottagningar i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn samt en dagavdelning- och operationsavdelning. Hos oss jobbar ett 50-tal medarbetare med olika kompetenser; läkare, ögonsjuksköterska, sjuksköterska, optiker, ortoptist, undersköterska och medicinska sekreterare.

Största volymerna för kliniken är diagnostik och behandling av grå och grön starr, diabetesförändringar som behandlas med laser, sjukdomar i ögats gula fläck och ögonsjukdomar hos barn. På mottagningen sker utredning och behandling av sjukdomar i och kring ögat. På operationsavdelningen är största volymen kataraktkirurgi, där antalet operationer varierar något mellan åren, cirka 1 300–1 400. Ny behandling för maculadegeneration har introducerats de senaste åren. Vi har två kirurger som opererar strabism.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/531

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-20

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Marie Schwartz, Avdelningschef

0490-865 07
Upplysning om tjänsten

Johanna Carlsson, Facklig företrädare

0490-870 08

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30