Områdeschef Samrehab

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi på Samrehab Norr söker efter ny kollega. Ta chansen att få arbeta tillsammans med oss, varje dag tillsammans lite bättre - kraften hos många!

Vi söker en chef till Smärtenheten, som är en av flera enheter inom Samrehab Norr och vi finns på Västerviks sjukhus. Smärtenheten är en multiprofessionell öppenvårdsverksamhet för patienter med långvarig smärta. Som områdeschef har du ett stimulerande och varierande arbete i ett kreativt klimat. Enheten består av ett 15-tal medarbetare i olika yrkesprofessioner, läkare, sjuksköterska, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, psykolog, undersköterska och medicinska sekreterare.

Dina arbetsuppgifter består av att planerar, leda och utveckla verksamheten framåt.  I samverkan med dina  medarbetare formulerar ni målsättningar, aktivt arbeta  mot dem och följa upp. Som områdeschef har du personalansvar, arbetsmiljöansvar och ekonomiansvar.

I ditt dagliga arbete har du stöd av dina kollegor inom Samrehab norr-ledningsgruppen som idag utgörs av en basenhetschef och 5 områdeschefer som träffas varje vecka. Du har även stöd från ledningsstaben på Västerviks sjukhus där verksamhetsutvecklare, Controller och HR-funktion finns för att supporta dig. Vi tycker det är viktigt att du som chef får rätt förutsättningar,  vi har ett genomarbetat introduktionsprogram och vi satsat på utvecklande ledarskap för alla våra chefer. Det ska vara roligt att vara chef hos oss!

Smärtenheten ska medverka och vara aktiva i det övergripande kvalitets-säkringsarbete som pågår såväl nationellt som sjukvårdsregionalt och i Region Kalmar. Chefsrollen innebär att leda en lärande organisation som ständigt utvecklar och förbättrar de metoder som används i arbetet utifrån dagens kunskapsläge och arbetar utåtriktat i syfte att öka kompetensen och implementera arbetssätt som leder till att smärtpatienten får rätt vård på rätt vårdnivå.

Vi söker

Vi vill att du som söker har högskoleutbildning inom vård och omsorg. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap eller genomgått någon form av ledarskapsutbildning. Du kan ha varierad arbetslivserfarenhet, meriterade är arbete inom rehabiliteringsverksamhet. Som chef har du ett tillitsbaserat förhållningsätt till dina medarbetare och är tydlig, har förmågan att planera arbetet både på kort och lång sikt. Du är bekväm i att fatta beslut och kan stå för dem, är målinriktad och har en vilja att utveckla och driva verksamheten framåt. Din personlighet präglas av förmågan att bygga goda relationer, skapa förtroende och du  delar med dig av din kunskap och erfarenhet. Vi som arbetar tillsammans med dig uppskattar ödmjukhet, positivt tänkande och kreativitet!

Vår arbetsplats

Smärtenheten finns på Västerviks sjukhus och är en gemensam resurs för hela Kalmar län samt regionalt center för Ehlers-Danlos syndrom (EDS). Vi har också en viktig roll i Klinisk processgrupp Smärta som syftar till att höja kompetensen kring långvarig smärta inom primärvården i Kalmar län. Vi erbjuder kvalificerade bedömningar, utredningar, behandlingar och multiprofessionell rehabilitering. Vi arbetar ACT-inriktat med teamsamverkan och patienten i fokus.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/66

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Stefan Bragsjö, Basenhetschef

0490-866 27
Upplysning om tjänsten

Liisa-Maria Johansson, TCO

0490-86297
Upplysning om tjänsten

Åsa Liss, SACO

0490-86384
Upplysning om tjänsten

Olof Rubin, Läkarföreningen

0490-86837

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30