Ögonsjuksköterska/Sjuksköterska

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Arbetet som sjuksköterska på Ögonkliniken är varierande. I tjänster ingår förberedelser av patienter inför läkarbesök, egen glaukom- och fotomottagning, telefonrådgivning på mottagningen samt arbete på dagavdelningen och eventuellt arbete på operation. Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en arbetsmiljö bland arbetskamrater inom olika yrkeskategorier där du får möjlighet till engagemang, ansvar och utveckling av klinikens arbete. vi har ett öppet klimat med patienten i fokus - patienten först!

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av eller specilistutbildning inom ögonsjukvård. du som person är postiiv, flexibel, engagerad och ansvarstagande. Vi ser också att du har en vilja att samarbeta för att skapa det bästa resultatet för patienten och att ett gott bemötande är viktigt för dig. Vårt team arbetar med målsättningen att ge patienten en god och säker vård och vill fortsätta vara med att utvecklar verksamheten. Vi värderar dina personliga egenskaper mycket högt.
Detta är ett vikariat där tillträde sker enligt överenskommelse och vikariatet sträcker sig tom 22-08-31 eventuellt längre.

Vår arbetsplats

Ögonkliniken i Västervik ger specialiserad ögonsjukvård till invånarna i norra Kalmar län. Kliniken består av ögonmottagningar i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn samt en dagavdelning och operationsavdelning. Hos oss jobbar ett 50-tal medarbetare med olika kompetenser, läkare, ögonsjuksköterska, sjuksköterska, optiker, ortoptist, undersköterskor och medicinska sekreterare. Största volymerna för kliniken är diagnostik och behandling av grå och grön starr, diabetesförändringar som behandlas med laser, sjukdomar i ögats gula fläck och ögonsjukdomar hos bar. På mottagningen sker utredning och behandling av sjukdomar i och kring ögat. På operationsavdelningen är största volymen kataraktkirurgi, där antalet operationer varierar något mellan åren men ligger runt 1600/år.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/384

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-19
Upplysning om tjänsten

Marie Schwartz, Avdelningschef

0490-865 07
Upplysning om tjänsten

Johanna Carlsson

0490-870 08

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 10 maj 2021 Lämna synpunkter på innehållet