bild för annons Objektledare IT

Objektledare IT

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant arbete där du har möjlighet att förena processledning, IT-intresse och samhällsnytta. Inom Region Kalmar län är den digitala utvecklingen i starkt fokus och som objektledare IT har du en nyckelroll i digitaliseringsarbetet. Vi har en samverkansmodell vilken vägleder och sätter ramarna för hur regionens olika verksamhetsområden och IT möts och utvecklas.

I din roll samverkar du med objektledare i verksamheten, ni utarbetar tillsammans en förvaltningsplan där du ansvarar för att ta fram, prioritera, verkställa och följa upp förvaltningsplanens IT-relaterade mål. En annan uppgift är att du har ansvar för releaser, uppdrag och mindre projekt inom objektet. I rollen ingår kontakt med leverantörer och du ansvarar för uppföljning av förvaltningsobjektets ekonomi och avtal.

Vi söker nu två objektledare IT, varav den ena tjänsten också arbetar med det uppdrag Region Kalmar län har fått av Registercentrum Sydost som innebär att ansvara för en ändamålsenlig infrastruktur för nationella kvalitetsregister och dess plattformar. Du fungerar som en länk mellan Registercentrum Sydosts anslutna kvalitetsregister och olika IT-leverantörer samt är delaktig i det strategiska arbetet som leds av SKR (Sveriges Kommuner och Regioner).

Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har:  
- Akademisk utbildning inom IT alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig.
- IT-bakgrund och god teknisk förståelse.
- Erfarenhet av projektledning och/eller som förvaltningsledare.

Det är meriterande om du har kunskap inom ekonomisk planering och uppföljning samt erfarenhet av avtalshantering och mål-, förändrings- och leverantörstyrning. Det är positivt om du har erfarenhet av samordning inom IT-området samt om du har systemförståelse kring IT-systems uppbyggnad och processer för att hantera IT-system. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samverkansmodellen pm3 samt kunskap om utvecklingsmetodik.

Du har goda ledaregenskaper, är resultatinriktad samt har förmåga att leda, delegera och följa upp aktiviteter. Att vara strukturerad och kvalitetsmedveten är en självklarhet för dig och du trivs när du får samarbeta och samverka med andra. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Vår arbetsplats

Som objektledare IT tillhör du enheten IT Interaktion. Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/229

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-04-24
Upplysning om tjänsten

Torsten Dahlberg, enhetschef IT Interaktion

0480-445260
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-84000vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-84000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30