Objektledare IT

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant arbete där du har möjlighet att förena processledning, IT-intresse och samhällsnytta. Inom Region Kalmar län är den digitala utvecklingen i starkt fokus och som objektledare IT har du en nyckelroll i digitaliseringsarbetet.

-Jag planerar för framtiden, driver igenom förändringar och har stora kontaktytor både på IT- och verksamhetssidan. Det gör att jag som objektledare IT får inblick i flera olika verksamheter inom Region Kalmar län vilket är kul, säger Christopher Käck, objektledare IT.

Region Kalmar län har en samverkansmodell vilken vägleder och sätter ramarna för hur kärnverksamheten och IT möts och utvecklas. Som objektledare IT arbetar du med ett antal förvaltningsobjekt, inom exempelvis inköp, fastighet, mål- och verksamhetsuppföljning, ekonomi och personal. I din roll samverkar du med objektledare i verksamheten och utarbetar tillsammans en förvaltningsplan. Du ansvarar för att ta fram, verkställa och följa upp förvaltningsplanens IT-relaterade mål. I samråd med resursägarna säkrar du att rätt resurser finns att tillgå samt arbetsleder dem. Du ansvarar för releaser, uppdrag och mindre projekt inom objektet. I rollen ingår kontakt med leverantörer och du ansvarar för uppföljning av förvaltningsobjektets ekonomi och avtal. Du rapporterar kontinuerligt status till objektägarna.

Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har mycket god teknisk förståelse, erfarenhet som förvaltningsledare och/eller projektledare samt kunskap inom projektmetodik, ekonomisk planering och uppföljning. Du har akademisk utbildning inom IT alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av avtalshantering samt mål-, förändrings- och leverantörstyrning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samverkansmodellen pm3 samt kunskap om utvecklingsmetodik.

Du har goda ledaregenskaper, fattar och driver igenom beslut samt har förmåga att leda, delegera och följa upp aktiviteter. Att vara strukturerad och kvalitetsmedveten är en självklarhet för dig och du trivs när du får samarbeta och samverka med andra. Du har ett genuint intresse för IT och är nyfiken på vår kärnverksamhet och dess områden inom bl a hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Vår arbetsplats

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/579

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-08

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Torsten Dahlberg

0480-44 52 60
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30