bild för annons Objektledare IT

Objektledare IT

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant arbete där du har möjlighet att förena processledning, IT-intresse och samhällsnytta. Inom Region Kalmar län är den digitala utvecklingen i starkt fokus och som objektledare IT har du en nyckelroll i digitaliseringsarbetet.

Region Kalmar län har en samverkansmodell vilken vägleder och sätter ramarna för hur regionens olika verksamhetsområden och IT möts och utvecklas. Som objektledare IT arbetar du med förvaltningsobjekten IT bastjänster samt Dokumentstyrning och arkiv. Förvaltningsobjektet IT bastjänster tillhandahåller det basutbud av IT-tjänster som merparten av alla användare behöver för att utföra sina arbetsuppgifter. Objektet förvaltar hårdvara, standardmjukvara för klient, stödsystem inom IT, videolösningar samt stöd för paketering och distribution av applikationer. Förvaltningsobjektet Dokumentstyrning och arkiv ansvarar för IT-stöd inom områdena diarieföring, arkivering, sammanträden med förtroendevalda, hantering av personuppgiftsregister och dokumenthantering.

I din roll samverkar du med objektledare i verksamheten och utarbetar tillsammans en förvaltningsplan. Du ansvarar för att ta fram, verkställa och följa upp förvaltningsplanens IT-relaterade mål. I samråd med resursägarna säkrar du tillsammans med objektägarna att rätt resurser finns att tillgå samt arbetsleder dem. Du ansvarar för releaser, uppdrag och mindre projekt inom objektet. I rollen ingår kontakt med leverantörer och du ansvarar för uppföljning av förvaltningsobjektets ekonomi och avtal. Du rapporterar kontinuerligt status till objektägarna. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har god teknisk förståelse, erfarenhet som förvaltningsledare och/eller projektledare samt kunskap inom projektmetodik, ekonomisk planering och uppföljning. Du har akademisk utbildning inom IT alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av avtalshantering samt mål-, förändrings- och leverantörstyrning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samverkansmodellen pm3 samt kunskap om utvecklingsmetodik.

Du har goda ledaregenskaper, är resultatinriktad samt har förmåga att leda, delegera och följa upp aktiviteter. Att vara strukturerad och kvalitetsmedveten är en självklarhet för dig och du trivs när du får samarbeta och samverka med andra. Du har ett genuint intresse för IT och Region Kalmar läns olika verksamhetsområden inom bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Vår arbetsplats

Som objektledare IT tillhör du enheten IT Interaktion, som består av teamen beslutsstöd och projektkontor samt funktionsgrupperna objektledare och funktionell förvaltning. Inom funktionsgruppen objektledare uppskattar vi att få vara med och driva digitaliseringen framåt och att tillsammans med Region Kalmar läns olika verksamhetsområden nå uppsatta mål.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/493

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-08-15
Upplysning om tjänsten

Torsten Dahlberg, enhetschef IT Interaktion

0480-44 52 60
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30