Neonatolog, Specialistläkare/Överläkare barn - och ungdomsmedicin

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett stort engagemang där alla får komma till tals och vara delaktiga. Vi tycker att det är viktigt med team-arbete och vi jobbar hela tiden för att skapa ett samspel mellan klinikens alla medarbetare. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att sätta patientens bästa i fokus. Vi har ett familjefokuserat arbets- och synsätt, där familjen kring det sjuka barnet är en självklar del i vårdarbetet. Vår vision är att det på kliniken ska råda ett tillåtande och lärande klimat med kompetent personal som genom ett gott samarbete ger barn och ungdomar den bästa tänkbara vården. Hos oss får du möjligheten att utöva barnläkaryrket i sin fulla bredd med möjlighet att fördjupa dig i ett subspecialistiskt område.

Vi söker

Vi söker en barnläkare med ett subspecialistiskt intresse inom barn- och ungdomsmedicin. Som person är du social och har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser värdet av samtliga professioner. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt med såväl kollegor som patienter. Du värdesätter ett gott bemötande och en bra patientkontakt. På kliniken har vi stort fokus på den individuella utvecklingen för våra medarbetare och vi förväntar oss att du har en positiv syn på förändringsarbete. Inom ditt intresseområde har du en vilja att driva kliniken framåt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Barn- och ungdomskliniken ger specialiserad vård till barn och ungdomar 0-18 år som har medicinska sjukdomar. Vi erbjuder omhändertagande av patienter under hela dygnet, årets alla dagar. På kliniken bedriver vi neonatalvård från graviditetsvecka 30 och har bra samverkan med H.K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping. Vi har mottagningsverksamhet, egna slutenvårdsplatser samt en egen akutmottagning i moderna och välutrustade lokaler. På kliniken arbetar drygt 100 medarbetare och på läkarsidan har vi idag 21 läkare. Region Kalmar Län är en del av läkarutbildningen vid Linköpings Universitet. Kalmar har i flertalet år blivit utnämnd till Sveriges sommarstad. Nära till kust och stränder, öppna kulturlandskap och natur.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/646

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-02-02

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Petra Hornstra, verksamhetschef

0480-846 29
Upplysning om tjänsten

Ebba Kaldner, HR-konsult

0480-816 54
Upplysning om tjänsten

Erik Green, Läkarföreningen

0480-81708

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 3 februari 2020 Lämna synpunkter på innehållet