Näringslivs- och projektutvecklare

Regional utveckling

Vi erbjuder

Välkommen till en arbetsplats som arbetar med att skapa bästa möjliga framtid för alla som bor och verkar i vårt län. En av våra uppgifter är att fånga upp idéer som kan utveckla näringslivet i länet. Nu söker vi en näringslivs- och projektutvecklare som tillsammans med kollegor och externa aktörer arbetar för att driva detta arbete.

Arbetsuppgifterna kommer bl.a. bestå av att:
- Mobilisera projektsatsningar med olika finansieringskällor, regionala, nationella och med koppling till EU:s strukturfonder och sektorsprogram.
- Identifiera projektidéer, vägleda genom processen att formulera och bygga insatser samt anpassa till de förutsättningar som finns i länet.
- Vara delaktig i utveckling av projekt och projektmetodiken.
- Bereda projektansökningar, förbereda beslut och beslutsunderlag.
- Delta i arbetet med den europeiska regionalfonden och initialt även i avslutningen av programskrivningsprocessen tillsammans med övriga regioner inom geografin Småland och Öarna.
- Delta i arbetet med att genomföra Smart Specialisering i Kalmar län och bistå med kunskap kring både insatser och finansiering.

Vi söker

Du som söker har en lämplig akademisk högskoleexamen inom samhällsplanering/regional utveckling, ekonomi, alternativt har kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du ska vara väl förtrogen med projektmetodiken, dvs kunnig i att använda projektet som verktyg. Du har erfarenhet av projektarbete i samarbete med flera parter, med fördel finansierade av EU eller nationell finansiering. Extra meriterande är det om du har arbetat med finansiering från exempelvis Vinnova, Horisont 2020 eller liknande samt erfarenhet av att leda processer. 

För att komplettera vår arbetsgrupp har du en bred erfarenhet från näringslivet med förståelse för näringslivets villkor och företagsfrämjande. Du har även kunskap om finansieringssystem och företagsfrämjande insatser samt förståelse för innovationsstödsystemet.

Som person är du analytisk och har förmågan att arbeta såväl operativt som strategiskt. Du har du en god social kompetens och kan samverka och interagerar med andra både internt och externt. Du är van att arbeta självständigt och ta ansvar för att nå uppsatta mål samt att du kan formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

B-körkort är ett krav då resor främst i länet ingår i tjänsten.  

Vår arbetsplats

Den här tjänsten ingår i enheten Företags- och projektstöd. Enheten jobbar med stöd till företag och andra organisationer i samhället, att utveckla projekt, landsbygdsfrågor och EU-relaterade frågor samt internationell samverkan. Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är delaktiga i varandras frågor. Tillsammans arbetar vi efter strategin ”Varje dag är lite bättre”. Social samvaro är viktig då vi sitter i öppet landskap.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/506

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-08-15
Upplysning om tjänsten

Camilla Håkansson, basenhetschef

0480-44 83 94
Upplysning om tjänsten

Helena Kaldner, HR-konsult, frågor om processen

0480-44 83 76

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 24 juli 2021 Lämna synpunkter på innehållet