Medicinsk sekreterare Klinisk patologi Diagnostiskt centrum

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid vid Diagnostiskt centrum i Kalmar för dig som vill börja arbeta hos oss. Under perioden fram t o m hösten 2022 har du placering på Klinisk patologi. Härefter kan det komma bli aktuellt med en placering vid någon av våra andra enheter inom Diagnostiskt centrum; Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk mikrobiologi, Fysiologiska kliniken, smittskydd och vårdhygien eller Biobank- och vävnadscentrum.
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete som medicinsk sekreterare, där vi tillsammans ansvarar för att den dagliga administrativa verksamheten fungerar. Arbetsuppgifterna på Klinisk Patologi består av svarsutskrifter, telefonservice, posthantering, framplock till medicinska konferenser och forskning, sortering och digital scanning av objektglas samt diktatskrivning. Vi använder datasystemen SymPathy och Cosmic.
Hos oss har du ständig kontakt med övriga arbetskamrater inom basenheten som, utöver medicinska sekreterare, är bl.a. biomedicinska analytiker, cytodiagnostiker, läkare och obduktionstekniker.

Arbetstider är dagtid måndag till fredag.

Vi arbetar utifrån ett öppet, engagerat och kunnigt medarbetarskap för att kunna erbjuda den bästa vården med patienten i fokus. Hos oss får du utvecklas och aktivt bidra till att utveckla verksamheten, då vi är ett visionärt och framåtskridande laboratorium. Hos oss ges du möjlighet att arbeta med kompetenta och engagerade medarbetare som är stolta över sin arbetsplats, ta ansvar för att nå goda resultat, arbeta med moderna metoder och delta i vårt förbättringsarbete - Varje dag lite bättre.
Klinisk patologi är en basenhet som arbetar med sjukvårddiagnostik av vävnader och cellprover, samt kliniska obduktioner och administrativa uppdrag. Vi är en välbemannad basenhet med avancerad diagnostik och korta svarstider. Genom stora tekniska satsningar inom basenheten har digitalisering av diagnostiken samt NGS-teknik införts.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare eller har läkarsekreterar-/vårdadministratörsutbildning, med goda kunskaper i svenska språket och medicinsk terminologi. Det är meriterade med erfarenhet inom hälso- och sjukvård men inget krav med tidigare erfarenhet som medicinsk sekreterare.

Vi söker dig som är en god kommunikatör och har god samarbetsförmåga. Daglig kontakt med många personer kräver att du är serviceinriktad och ödmjuk inför andra människor. Du har en ett positivt förhållningssätt och förmåga att kunna hantera ett periodvis högt arbetstempo. Du behöver ett strategiskt synsätt med utvecklad förmåga att se helheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Klinisk patologi är i huvudsak lokaliserad till Länssjukhuset i Kalmar och har ca 50 anställda medarbetare. Basenheten ingår i förvaltningsdelen Diagnostiskt centrum inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen och leds av en basenhetschef med två underställda avdelningschefer.

Klinisk patologi består av två integrerade avdelningar, histopatologi och cytologi/administration/bårhus, där bårhusverksamhet finns på de tre orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

På Klinisk patologi arbetar vi kvalitetssäkert och är ackrediterade av Swedac enligt ISO 15189.

Basenheten bedriver forskning inom bröst-, kolon- och lungcancer och har verksamhetsförlagd utbildning för biomedicinska analytiker-, läkar- och medicinska sekreterarstudenter.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/369

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-31
Upplysning om tjänsten

Hanna Arvidsson Avdelningschef

0480-813 91
Upplysning om tjänsten

Gerd Bergström Vision

0480-84633

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 12 maj 2021 Lämna synpunkter på innehållet