Materialkonsulent för sjukvårdsmaterial

Region Kalmar

Vi erbjuder

Har du ett stort intresse för materialfrågor inom vården? Är du pedagogisk, nyfiken och analyserande med väl utvecklad servicekänsla? Då har vi jobbet för dig! I tjänsten som materialkonsulent deltar du vid upphandlingar, ger råd och information i materialfrågor samt följer upp och vårdar avtal och leverantörskontakter. Du kommer att arbeta både enskilt och i team med övriga medarbetare. Du kommer även att delta i interna och externa nätverk och därmed bidra till utvecklingen av vår verksamhet så att vi blir ännu bättre.

Vi söker

Vi söker i första hand en person med bakgrund inom vården som med sin erfarenhet kan agera som en sakkunnig länk mellan upphandling och vården. I uppdraget som materialkonsulent kommer du att vara delaktig i upphandling av sjukvårdsmaterial, främst inom kravställning och utvärdering. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med medarbetare inom upphandling, logistikservice och regionens vårdande verksamheter.

Du kommer att vara vårdens primära kontaktyta rörande materialfrågor. Du kommer att arbeta med att säkerställa att gällande lagar och föreskrifter efterföljs och tillämpas. I din roll ingår därför att vara uppdaterad inom gällande lagstiftning och exempelvis förändringar i myndigheters krav. Du ansvarar för myndighetskontakter och ger stöd till verksamheterna i olika ärenden rörande vårdrelaterat material.

Du är självgående och har lätt för att ta egna initiativ. Du har god planeringsförmåga samtidigt som du är flexibel, drivande och levererar resultat. Ditt arbetssätt är strukturerat och du tänker strategiskt. I det dagliga arbetet kommer du att samarbeta med många funktioner inom regionen och ha kontakter med många externa leverantörer, vilket innebär att du är kommunikativ, pedagogisk och har en god samarbetsförmåga. Du ser möjligheter där andra ser problem och du söker aktivt lösningar. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl svenska som engelska. Du har ett professionellt förhållningssätt - du är serviceinriktad, lyhörd och strukturerad. Vidare är du prestigelös, flexibel, med en god samarbetsförmåga och en vilja att precis som vi, bidra till den positiva stämningen på vår enhet.

Vår arbetsplats

Vi på Upphandlingsenheten genomför länsövergripande upphandlingar för hela regionen och konsulterar alla våra verksamheter i avtals- och upphandlingsfrågor. Du blir en del av upphandlingsenheten som består av 19 medarbetare. Tjänsten är placerad i Kalmar.

Vi är en del av Regionservice, som består av 500 medarbetare från flera olika yrkesgrupper med specialkompetens inom olika områden. Tillsammans ansvarar, utför och utvecklar vi servicetjänster för Region Kalmar läns verksamheter. Vi och våra 7 000 kollegor på Region Kalmar län jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/404

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-10-20

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Jesper Zetterström

0480-42 66 92
Upplysning om tjänsten

Staffan Carlson

0480-41 80 35
Upplysning om tjänsten

Caroline Rosander

0480-815 69

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 21 oktober 2019 Lämna synpunkter på innehållet