Lösningsarkitekt

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som lösningsarkitekt i vår arkitekturfunktion där du, med avstamp i tekniska förutsättningar och verksamhetsbehov, realiserar IT-lösningar för att bidra till effektiv och säker digitalisering i Region Kalmar län.

- Som lösningsarkitekt har man förmånen att få delta från diskussion av behov till framtagna lösningar och sedan möjlighet att se vilken nytta de ger i verksamheten, säger David Lindahl, IT-arkitekt.

I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa att förändringar kan levereras och förvaltas framgångsrikt och att lösningen vägs av mot ställda krav, behov och förutsättningar. Du säkerställer även spårbarhet mellan lösningskrav och verksamhetsbehov, levererar scenariobeskrivningar, visualiserar helhetslösningar ur olika arkitekturella perspektiv och främjar återanvändning. Omvärldsbevakning är en central del i ditt arbete och du håller dig löpande informerad om trender inom området. Du deltar i nationella nätverk och genomför arkitekturgranskningar. Du samverkar brett, men främst med övriga IT-arkitekter, systemansvariga och användare i verksamheten.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- Akademisk utbildning inom området alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig.
- Erfarenhet av systemutveckling och/eller systemförvaltning.
- Kunskaper om standarder, processer och styrande principer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arkitekturramverk såsom TOGAF, Archimate eller motsvarande.

Som person är du strukturerad, analytisk, har ett strategiskt förhållningssätt och är mån om att slutföra uppgifter. Vi ser att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du är bra på att kommunicera rakt och öppet både i tal och skrift. Du samarbetar gärna med andra och har förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi driver digitaliseringsarbetet tillsammans med verksamheten med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Läs gärna mer om att jobba med IT i Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta med IT på Region Kalmar län och att de skulle rekommendera andra att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/866

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Johan Slottner, enhetschef IT Teknik

0480-848 15
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30