bild för annons Lösningsarkitekt

Lösningsarkitekt

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som lösningsarkitekt i vår arkitekturfunktion inom team Arkitektur & Integration. Här bidrar du till säker och hållbar digitalisering i Region Kalmar län genom att realisera IT-lösningar utifrån tekniska förutsättningar och verksamhetsbehov.

I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa att förändringar kan levereras och förvaltas framgångsrikt och att lösningen vägs av mot ställda krav, behov och förutsättningar. Du säkerställer även spårbarhet mellan lösningskrav och verksamhetsbehov, levererar scenariobeskrivningar, visualiserar helhetslösningar ur olika arkitekturella perspektiv och främjar återanvändning.

Som del av arkitekturfunktionen samverkar du brett med olika roller inom IT-förvaltningen samt Region Kalmar läns övriga verksamhetsområden. Omvärldsbevakning är en central del i ditt arbete och du håller dig löpande informerad om trender inom området. Du deltar i nationella nätverk och genomför arkitekturgranskningar. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- Akademisk utbildning inom området alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig.
- Erfarenhet av kravarbete.
- Kunskaper om standarder, processer och styrande principer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arkitekturramverk (TOGAF, Archimate, EIRA eller motsvarande), Ineras arkitekturgemenskap och/eller systemutveckling.

Som person kommer du ofta med idéer och nya angreppssätt. Du strukturerar och tar ansvar för ditt arbete, ser helheter samt sätter dina lösningar i det större perspektivet. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och har förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla information till mottagaren.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi driver digitaliseringsarbetet tillsammans med verksamheten med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta med IT på Region Kalmar län och att de skulle rekommendera andra att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1057

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-16
Upplysning om tjänsten

Johan Slottner, enhetschef IT Teknik

0480-848 15
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30