Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Lönekonsult

Regionservice

Vi erbjuder

Ett stimulerande och utvecklande uppdrag som lönekonsult hos oss på Löneservice! Tillsammans med chefer och övriga aktörer i lönehanteringsprocessen ansvarar vi för att rätt lön betalas ut i rätt tid och till rätt person inom Region Kalmar län.

Lönekonsultens roll är konsultativ och du bistår cheferna i organisationen med ett rådgivande och lärande förhållningssätt. Du ansvarar också för att introducera nyanställda chefer inom lönehantering. Största delen av arbetet utförs i regionens personaladministrativa system, Heroma. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat administrering av anställningar, kontroller inför lönekörningar samt lönehanterings- och frånvaroärenden.

För att nå framgång på Löneservice arbetar vi med ständiga förbättringar inom löneområdet, till exempel förbättring av rutiner och kontroller, kvalitetssäkring av processen, utbildnings- och informationssatsningar. Samtliga medarbetares delaktighet i förbättringsarbetet är en viktig framgångsfaktor i utvecklingsarbetet!

Vi söker

Du har en eftergymnasial utbildning inom löneområdet, alternativt en eftergymnasial utbildning inom HR eller ekonomi som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom lön samt goda kunskaper i de lagar och avtal som styr lönehanteringsprocessens område. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har goda kunskaper i Officepaketet.

Som person är du serviceinriktad, kommunikativ samt har god samarbetsförmåga i kombination med ett stort intresse för utvecklingsfrågor och förbättringsarbete. Lönekonsultens roll är konsultativ och du behöver ha en god förmåga att skapa och utveckla relationer med chefer, kollegor och medarbetare på olika nivåer i regionen. Du är strukturerad, effektiv, noggrann samt gillar att arbeta med siffror.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer så sänd in din ansökan så snart du kan!
Den tidsgränsade anställningen gäller till 2024-12-31, med en möjlighet till förlängning.

Vår arbetsplats

På vår enhet Löneservice arbetar idag 14 lönekonsulter som varje månad hanterar mer än 8000 löner. Vi arbetar utifrån vår värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledar- och medarbetarskap och är en serviceenhet för hela Region Kalmar län. Arbetsglädjen står i fokus och vi arbetar för att varje dag bli lite bättre!

Vi är en del av Regionservice, som består av 500 medarbetare från flera olika yrkesgrupper med specialkompetens inom olika områden. Tillsammans ansvarar, utför och utvecklar vi servicetjänster för Region Kalmar läns verksamheter.
Vi och våra 7 000 kollegor på Region Kalmar län jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/865

Placering/enhet:

Regionservice

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-12-04
Upplysning om tjänsten

Jonna Wenemo Gustafsson, 1a linjens chef

0480-84267
Upplysning om tjänsten

Carin Sundström, Vision

0480-83785

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30